Courgettesoep met paprika

Wat is meer comfortfood dan een huisgemaakte soep? Deze variant met courgette, rode puntpaprika en krokante chorizo is precies wat je nodig hebt. Liever vega? Vervang de chorizo door zachte geitenkaas.

275 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

licht pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in gelijke blokjes. Maak de puntpaprika’s schoon en snijd in stukken van 2 cm.

  2. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de ui, knoflook en paprikapoeder 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de groenten toe en bak nog 5 min., schep af en toe om.

  3. Verkruimel het bouillonblokje erover en schenk het kokende water erbij. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken zonder deksel, roer af en toe door.

  4. Snijd ondertussen de chorizo in blokjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de blokjes chorizo 5 min. tot knapperig. Haal van het vuur en schep de peterselie erdoor.

  5. Haal de soep van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over soepkommen. Schep de krokante chorizo, peterselie en aanhangende olie over de soep.

  • bereidingstipMaak de soep 1 dag van tevoren. Laat volledig afkoelen en leg afgedekt in de koelkast. Bak de chorizo vlak voor het serveren.
  • variatietipVervang de chorizo door verkruimelde zachte geitenkaas.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Courgettesoep met paprika

Wat is meer comfortfood dan een huisgemaakte soep? Deze variant met courgette, rode puntpaprika en krokante chorizo is precies wat je nodig hebt. Liever vega? Vervang de chorizo door zachte geitenkaas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig