Snipper de uien fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in gelijke blokjes. Maak de puntpaprika’s schoon en snijd in stukken van 2 cm.
Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de ui, knoflook en paprikapoeder 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de groenten toe en bak nog 5 min., schep af en toe om.
Verkruimel het bouillonblokje erover en schenk het kokende water erbij. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken zonder deksel, roer af en toe door.
Snijd ondertussen de chorizo in blokjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de blokjes chorizo 5 min. tot knapperig. Haal van het vuur en schep de peterselie erdoor.
Haal de soep van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over soepkommen. Schep de krokante chorizo, peterselie en aanhangende olie over de soep.
Courgettesoep met paprika
Wat is meer comfortfood dan een huisgemaakte soep? Deze variant met courgette, rode puntpaprika en krokante chorizo is precies wat je nodig hebt. Liever vega? Vervang de chorizo door zachte geitenkaas.
- bereidingstipMaak de soep 1 dag van tevoren. Laat volledig afkoelen en leg afgedekt in de koelkast. Bak de chorizo vlak voor het serveren.
- variatietipVervang de chorizo door verkruimelde zachte geitenkaas.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Courgettesoep met paprika
Wat is meer comfortfood dan een huisgemaakte soep? Deze variant met courgette, rode puntpaprika en krokante chorizo is precies wat je nodig hebt. Liever vega? Vervang de chorizo door zachte geitenkaas.

hoofdgerecht
4 personen
275 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in gelijke blokjes. Maak de puntpaprika’s schoon en snijd in stukken van 2 cm.
Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de ui, knoflook en paprikapoeder 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de groenten toe en bak nog 5 min., schep af en toe om.
Verkruimel het bouillonblokje erover en schenk het kokende water erbij. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken zonder deksel, roer af en toe door.
Snijd ondertussen de chorizo in blokjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de blokjes chorizo 5 min. tot knapperig. Haal van het vuur en schep de peterselie erdoor.
Haal de soep van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over soepkommen. Schep de krokante chorizo, peterselie en aanhangende olie over de soep.
bereidingstip:Maak de soep 1 dag van tevoren. Laat volledig afkoelen en leg afgedekt in de koelkast. Bak de chorizo vlak voor het serveren.
variatietip:Vervang de chorizo door verkruimelde zachte geitenkaas.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 courgettes
4 rode puntpaprika's
2 el milde olijfolie
1 tl gerookte paprikapoeder hot
1 groentebouillontablet
1¼ l kokend water
100 g chorizo
10 g verse peterselie
Dit heb je nodig
staafmixer