Snijd de kipfilet in blokjes van 3 cm en bestrooi met peper en eventueel zout.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kip in 3 min. bruin en gaar. Voeg de cherrytomaten toe en bak 3 min. Druk de cherrytomaten aan met een houten lepel, zodat ze openspringen. Schep alles uit de pan en hou apart.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes.
Doe de rest van de olie in de hapjespan en zet het vuur hoog. Bak de champignons 5 min. Zet het vuur lager, voeg de ui en knoflook toe en bak 5 min.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 100 ml kookvocht (per 4 personen) op.
Rasp de pecorino en voeg samen met de kookroom toe aan de champignons. Roer 2 min. door tot de kaas gesmolten is en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Voeg de cherrytomaten, kip en pasta toe en roer door. Voeg wat kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken.
Snijd de peterselie fijn. Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de peterselie.
Kip romana
Pollo alla Romana is een traditioneel Italiaans gerecht waarbij kip langzaam wordt gegaard met tomaat en ui. In deze variant serveren we het met orecchiette, kastanjechampignons en romige Pecorino. Waan je aan de Italiaanse keukentafel.
- serveertipBestrooi met extra kaas.
- combinatietipServeer met een frisse rucolasalade met Parmezaan en citroen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Kip romana
Pollo alla Romana is een traditioneel Italiaans gerecht waarbij kip langzaam wordt gegaard met tomaat en ui. In deze variant serveren we het met orecchiette, kastanjechampignons en romige Pecorino. Waan je aan de Italiaanse keukentafel.

hoofdgerecht
4 personen
690 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipfilet in blokjes van 3 cm en bestrooi met peper en eventueel zout.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kip in 3 min. bruin en gaar. Voeg de cherrytomaten toe en bak 3 min. Druk de cherrytomaten aan met een houten lepel, zodat ze openspringen. Schep alles uit de pan en hou apart.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes.
Doe de rest van de olie in de hapjespan en zet het vuur hoog. Bak de champignons 5 min. Zet het vuur lager, voeg de ui en knoflook toe en bak 5 min.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 100 ml kookvocht (per 4 personen) op.
Rasp de pecorino en voeg samen met de kookroom toe aan de champignons. Roer 2 min. door tot de kaas gesmolten is en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Voeg de cherrytomaten, kip en pasta toe en roer door. Voeg wat kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken.
Snijd de peterselie fijn. Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de peterselie.
serveertip:Bestrooi met extra kaas.
combinatietip:Serveer met een frisse rucolasalade met Parmezaan en citroen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g scharrelkipfilets
3 el milde olijfolie
250 g cherrytomaten
1 middelgrote ui
3 tenen knoflook
250 g kastanjechampignons
300 g orecchiette pasta
100 g Pecorino Romano
200 ml kookroom 20%
5 g verse platte peterselie