Ebi maki

Zin in sushi met een crunch? Ebi maki, met gefrituurde garnaal en sesamzaadjes, brengt de sushi-ya (sushirestaurant) direct naar je bord!

45 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de azijn, suiker en het zout in een kleine steelpan en roer tot het zout en de suiker zijn opgelost. Laat afkoelen tot gebruik. Besprenkel de rijst met het rijstazijnmengsel, roer door met een houten lepel en schep op een platte schaal om af te koelen.

  2. Bereid ondertussen de tempuragarnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Knip de norivellen doormidden, je hebt 5 stukken (per 4 personen) nodig. Leg een ½ vel op een met vershoudfolie bekleed sushimatje. Verdeel er ⅕ rijst over. Bestrooi met wat witte- en zwarte sesamzaadjes en keer om, zodat de nori boven ligt. Leg er 2 garnalen (per rol) op, zodat de twee staartjes aan de uiteinden van de rijst zitten. Rol op met het matje. Snijd de rol in 6 stukken. Maak zo nog 5 rollen (per 4 personen).

  • combinatietip Lekker met sojasaus, wasabi en ingelegde gember.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Ebi maki

Zin in sushi met een crunch? Ebi maki, met gefrituurde garnaal en sesamzaadjes, brengt de sushi-ya (sushirestaurant) direct naar je bord!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig