Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een grote kom.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard, schil ze en snijd in parten. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Snijd de courgette en de paprika’s in blokjes van 0.5 cm en de cherrytomaten in kwarten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Giet de tonijn af, bewaar de olie.
Meng de rijst met de kikkererwten, courgette, paprika, tomaat, tonijn, dressing en olijfolie. Breng op smaak met peper, eventueel zout en citroensap. Verdeel de rijstsalade over de borden en leg de parten ei erop.
Volkorenrijstsalade met kikkererwten
Zin in een gezonde maaltijd? Volkorenrijst met kikkererwten, tonijn en frisse citroen, met knapperige groenten. Makkelijk, voedzaam en vol smaak!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Volkorenrijstsalade met kikkererwten
Zin in een gezonde maaltijd? Volkorenrijst met kikkererwten, tonijn en frisse citroen, met knapperige groenten. Makkelijk, voedzaam en vol smaak!

hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een grote kom.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard, schil ze en snijd in parten. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Snijd de courgette en de paprika’s in blokjes van 0.5 cm en de cherrytomaten in kwarten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Giet de tonijn af, bewaar de olie.
Meng de rijst met de kikkererwten, courgette, paprika, tomaat, tonijn, dressing en olijfolie. Breng op smaak met peper, eventueel zout en citroensap. Verdeel de rijstsalade over de borden en leg de parten ei erop.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g zilvervliesrijst
4 middelgrote scharreleieren
200 g kikkererwten in blik
400 g courgettes
400 g paprikamix
250 g cherrytomaten
1 biologische citroen
160 g tonijn in olijfolie
5 g verse peterselie
2 el extra vierge olijfolie