Verwarm de oven voor op 180 °C. Ris de takjes en blaadjes van de kruiden en snijd fijn. Meng met de olie, peper en het zeezout.
Leg de kip met de borstzijde naar beneden en knip met de wildschaar de ruggengraat eruit, dit deel gebruik je niet. Klap de kip open. Besmeer de kip met de helft van het kruidenmengsel en leg met de borst naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Halveer de grote krieltjes. Schil de winterpeen en snijd met de selderij in gelijke stukken. Meng met de rest van het kruidenmengsel en verdeel rondom de kip op de bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven.
Pollo al forno con patate
De vertaling van pollo al forno con patate is kip uit de oven met aardappel. Makkelijk te maken, want eigenlijk doet de oven het meeste werk in dit Allerhande recept. Probeer maar!
- resttipGebruik de ruggengraat van de kip om bouillon van te trekken. Je kunt het tot gebruik invriezen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Pollo al forno con patate
De vertaling van pollo al forno con patate is kip uit de oven met aardappel. Makkelijk te maken, want eigenlijk doet de oven het meeste werk in dit Allerhande recept. Probeer maar!

bijgerecht
4 personen
850 kcal
20 min. bereiden
1 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ris de takjes en blaadjes van de kruiden en snijd fijn. Meng met de olie, peper en het zeezout.
Leg de kip met de borstzijde naar beneden en knip met de wildschaar de ruggengraat eruit, dit deel gebruik je niet. Klap de kip open. Besmeer de kip met de helft van het kruidenmengsel en leg met de borst naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Halveer de grote krieltjes. Schil de winterpeen en snijd met de selderij in gelijke stukken. Meng met de rest van het kruidenmengsel en verdeel rondom de kip op de bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven.
resttip:Gebruik de ruggengraat van de kip om bouillon van te trekken. Je kunt het tot gebruik invriezen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
20 g verse Italiaanse kruidenmix
4 el milde olijfolie
1 tl zeezout
1 hele scharrelkip
1 kg krieltjes
250 g winterpeen
150 g bleekselderij
1 bol knoflook
100 ml droge witte wijn
Dit heb je nodig
wildschaar
bakkwastje
bakpapier