Gemarineerde pecorino in olijfolie

Ben je gek op pecorino? Geef het een extraatje door het te marineren in olijfolie met zwarte peperkorrels en verse Italiaanse kruiden als oregano, rozemarijn en salie.

10 min. bereiden / 1 uur wachten

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rooster de peperkorrels in een koekenpan zonder olie of boter 3-4 min. en laat afkoelen op een bord en vijzel grof. Ris ondertussen de blaadjes en takjes van de kruiden en snijd de grote blaadjes grof. Snijd de kaas in de lengte doormidden en vervolgens in driehoekjes van 1.5 cm.

  2. Doe de peperkorrels, kruiden en kaas in een glazen pot en giet er olie bij tot het onderstaat. Laat minimaal 1 uur, maar het liefst een nacht, marineren.

  • serveertipLekker met wat brood om in de olie te dippen; het recept is dan niet langer glutenvrij.
  • bereidingstipJe kunt de gemarineerde pecorino 1 week van tevoren maken en goed afgesloten in de koelkast bewaren.
  • bewaartipBewaar de gemarineerde pecorino in de koelkast. Haal deze minimaal 1 uur van tevoren eruit om de gestolde olie weer vloeibaar te laten worden.
  • kookstaptipOok lekker met Parmezaanse kaas of Pecorino Romano in plaats van Pecorino di manciano.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gemarineerde pecorino in olijfolie

Ben je gek op pecorino? Geef het een extraatje door het te marineren in olijfolie met zwarte peperkorrels en verse Italiaanse kruiden als oregano, rozemarijn en salie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig