Steek de barbecue aan. Snijd de ciabatta in 12 plakken en besmeer met de olie. Snijd de knoflook in plakjes. Verdeel achtereenvolgens de tomatenpuree, ansjovis inclusief olie, knoflook en chilivlokken over de vuurvaste schaal.
Rooster de ciabatta 8-10 min. of tot je grillstrepen ziet. Zet de schaal op indirect vuur op de barbecue en rooster 8-10 min.
Snijd ondertussen de tomaten in plakjes en scheur het basilicum. Verdeel het brood, ansjovismengsel, de tomaat en het basilicum over een grote schaal.
Ansjovis-bruschetta van de BBQ
Bruschetta van de BBQ? De vraag is niet waarom, maar waarom niet? Aan de slag met deze variant met tomatenpuree en ansjovis. Wedden dat je het lekker vindt!
- variatietipGebruik volkoren stokbrood in plaats van ciabatta
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Ansjovis-bruschetta van de BBQ
Bruschetta van de BBQ? De vraag is niet waarom, maar waarom niet? Aan de slag met deze variant met tomatenpuree en ansjovis. Wedden dat je het lekker vindt!

12 porties
95 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de ciabatta in 12 plakken en besmeer met de olie. Snijd de knoflook in plakjes. Verdeel achtereenvolgens de tomatenpuree, ansjovis inclusief olie, knoflook en chilivlokken over de vuurvaste schaal.
Rooster de ciabatta 8-10 min. of tot je grillstrepen ziet. Zet de schaal op indirect vuur op de barbecue en rooster 8-10 min.
Snijd ondertussen de tomaten in plakjes en scheur het basilicum. Verdeel het brood, ansjovismengsel, de tomaat en het basilicum over een grote schaal.
variatietip:Gebruik volkoren stokbrood in plaats van ciabatta
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
250 g afbakciabatta
1 el milde olijfolie
2 tenen knoflook
2 el tomatenpuree knoflook in tube
95 g ansjovisfilets in olijfolie
¼ tl chilivlokken
3 tastytom-trostomaten
7½ g verse basilicum
Dit heb je nodig
bakkwastje
barbecue
vuurvaste schaal (12 cm)