Snijd de uien in halve ringen. Kneus en pel ⅘ tenen knoflook, snijd de tomaten in parten.
Verhit 1 el olijfolie (per 6 personen) in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en chilivlokken 3 min. op laag vuur. Blus af met de witte wijn. Voeg de tomaat, olijven en kappertjes toe en laat op laag vuur 30 min. stoven met de deksel schuin op de pan.
Verhit ondertussen de grillpan of barbecue. Laat de dorades ontdooien. Bestrijk de dorades met de rest van de milde olijfolie, bestrooi met peper en eventueel zout en gril de dorades in de visklem 12 min. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de peterselie grof en de rest van de knoflook in plakjes. Doe in de hoge beker van de staafmixer, voeg de extra vierge olijfolie toe en pureer fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de tomatensaus over een diepe schaal. Leg daarop de vis en besprenkel met de peterselieolie.
'Orata alla Siciliana' (gegrilde dorade)
Dorade (orata in het Italiaans) wordt in verschillende Italiaanse regio's gegeten. Dit recept is geïnspireerd op ‘Orata alla Siciliana’, waarbij de dorade geserveerd wordt met tomaten, olijven, kappertjes en peterselie.
- serveertipLekker met couscous of versgebakken brood en een venkelsalade.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
'Orata alla Siciliana' (gegrilde dorade)
Dorade (orata in het Italiaans) wordt in verschillende Italiaanse regio's gegeten. Dit recept is geïnspireerd op ‘Orata alla Siciliana’, waarbij de dorade geserveerd wordt met tomaten, olijven, kappertjes en peterselie.

hoofdgerecht
6 personen
370 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Kneus en pel ⅘ tenen knoflook, snijd de tomaten in parten.
Verhit 1 el olijfolie (per 6 personen) in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en chilivlokken 3 min. op laag vuur. Blus af met de witte wijn. Voeg de tomaat, olijven en kappertjes toe en laat op laag vuur 30 min. stoven met de deksel schuin op de pan.
Verhit ondertussen de grillpan of barbecue. Laat de dorades ontdooien. Bestrijk de dorades met de rest van de milde olijfolie, bestrooi met peper en eventueel zout en gril de dorades in de visklem 12 min. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de peterselie grof en de rest van de knoflook in plakjes. Doe in de hoge beker van de staafmixer, voeg de extra vierge olijfolie toe en pureer fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de tomatensaus over een diepe schaal. Leg daarop de vis en besprenkel met de peterselieolie.
serveertip:Lekker met couscous of versgebakken brood en een venkelsalade.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1¼ kg Visspecialist hele dorade (diepvries)
3 rode uien
5 tenen knoflook
750 g Mutti pomodoro San Marzano tomaten in blik
2 el milde olijfolie
¼ tl chilivlokken
100 ml droge witte wijn
135 g taggiasca olijven zonder pit
2 el kappertjes
10 g platte peterselie
60 ml extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
barbecue of grillpan
visklem
staafmixer met hoge beker