'Orata alla Siciliana' (gegrilde dorade)

Dorade (orata in het Italiaans) wordt in verschillende Italiaanse regio's gegeten. Dit recept is geïnspireerd op ‘Orata alla Siciliana’, waarbij de dorade geserveerd wordt met tomaten, olijven, kappertjes en peterselie.

370 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de uien in halve ringen. Kneus en pel ⅘ tenen knoflook, snijd de tomaten in parten.

  2. Verhit 1 el olijfolie (per 6 personen) in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en chilivlokken 3 min. op laag vuur. Blus af met de witte wijn. Voeg de tomaat, olijven en kappertjes toe en laat op laag vuur 30 min. stoven met de deksel schuin op de pan.

  3. Verhit ondertussen de grillpan of barbecue. Laat de dorades ontdooien. Bestrijk de dorades met de rest van de milde olijfolie, bestrooi met peper en eventueel zout en gril de dorades in de visklem 12 min. Keer halverwege.

  4. Snijd ondertussen de peterselie grof en de rest van de knoflook in plakjes. Doe in de hoge beker van de staafmixer, voeg de extra vierge olijfolie toe en pureer fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de tomatensaus over een diepe schaal. Leg daarop de vis en besprenkel met de peterselieolie.

  • serveertipLekker met couscous of versgebakken brood en een venkelsalade.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

'Orata alla Siciliana' (gegrilde dorade)

Dorade (orata in het Italiaans) wordt in verschillende Italiaanse regio's gegeten. Dit recept is geïnspireerd op ‘Orata alla Siciliana’, waarbij de dorade geserveerd wordt met tomaten, olijven, kappertjes en peterselie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig