Risotto prosecco e gamberi van Giorgia's Kitchen

Prosecco in je risotto? Dan kan het niet meer misgaan. Probeer deze zomerse risotto van Giorgia met garnalen, courgette en peterselie. Een feestje op je bord!

560 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen en bewaar de schalen. Breng een steelpan met de bouillon aan de kook en voeg de garnalenschalen toe. Laat op laag vuur verwarmen terwijl je de risotto maakt.

  2. Snipper de sjalotten. Snijd de garnalen in stukjes van 0.5 cm en de courgette in blokjes van 0.5 cm.

  3. Verwarm de helft van de olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de sjalot 3 min. Voeg de courgette en garnalen toe en bak in 3 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.

  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Voeg de rest van de sjalot en de rijst toe en bak al roerend 3 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg scheut voor scheut de prosecco toe, blijf voortdurend roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, dit duurt 20-25 min. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe (zonder schalen) en blijf roeren tot deze is opgenomen. Breng op smaak met peper en haal van het vuur.

  5. Snijd de peterselie fijn en roer met de helft van de garnalen en courgette door de risotto. Verdeel over borden en verdeel de rest van de garnalen en courgette erover.

  • kookstaptipEten de kids mee? Laat de prosecco weg en voeg eventueel wat citroensap toe.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Risotto prosecco e gamberi van Giorgia's Kitchen

Prosecco in je risotto? Dan kan het niet meer misgaan. Probeer deze zomerse risotto van Giorgia met garnalen, courgette en peterselie. Een feestje op je bord!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig