Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen en bewaar de schalen. Breng een steelpan met de bouillon aan de kook en voeg de garnalenschalen toe. Laat op laag vuur verwarmen terwijl je de risotto maakt.
Snipper de sjalotten. Snijd de garnalen in stukjes van 0.5 cm en de courgette in blokjes van 0.5 cm.
Verwarm ½ olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de sjalot 3 min. Voeg de courgette en garnalen toe en bak in 3 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Voeg de rest van de sjalot en de rijst toe en bak al roerend 3 min. tot de korrels glazig zijn.
Snijd de peterselie fijn en roer met de helft van de garnalen en courgette door de risotto. Verdeel over borden en verdeel de rest van de garnalen en courgette erover.
Risotto prosecco e gamberi van Giorgia's Kitchen
Prosecco in je risotto? Dan kan het niet meer misgaan. Probeer deze zomerse risotto van Giorgia met garnalen, courgette en peterselie. Een feestje op je bord!
- kookstaptipEten de kids mee? Laat de prosecco weg en voeg eventueel wat citroensap toe.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Risotto prosecco e gamberi van Giorgia's Kitchen
Prosecco in je risotto? Dan kan het niet meer misgaan. Probeer deze zomerse risotto van Giorgia met garnalen, courgette en peterselie. Een feestje op je bord!

hoofdgerecht
4 personen
560 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen en bewaar de schalen. Breng een steelpan met de bouillon aan de kook en voeg de garnalenschalen toe. Laat op laag vuur verwarmen terwijl je de risotto maakt.
Snipper de sjalotten. Snijd de garnalen in stukjes van 0.5 cm en de courgette in blokjes van 0.5 cm.
Verwarm ½ olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de sjalot 3 min. Voeg de courgette en garnalen toe en bak in 3 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Voeg de rest van de sjalot en de rijst toe en bak al roerend 3 min. tot de korrels glazig zijn.
Snijd de peterselie fijn en roer met de helft van de garnalen en courgette door de risotto. Verdeel over borden en verdeel de rest van de garnalen en courgette erover.
kookstaptip:Eten de kids mee? Laat de prosecco weg en voeg eventueel wat citroensap toe.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
450 g ongepelde diepvries reuzengarnalen
800 ml natuurlijke groentebouillon
3 sjalotten
1 courgette
5 el milde olijfolie
300 g risotto arborio
350 ml prosecco
10 g platte peterselie