Witlof-ovenschotel met vega spekjes

Aan een klassieke witlofschotel hoef je eigenlijk niets meer te doen. Toch zijn deze pommes duchesse on top een gamechanger. Je hebt je ovenschotel al in 10 minuten klaar voor de oven. In de tussentijd maak je als extra groente er een tomatensalade bij.

695 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 40 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak het witlof schoon, halveer de stronken in de lengte en verwijder de harde kern. Leg ze met de snijkant naar beneden in de ovenschaal.

  2. Verhit ¾ van de olie in een steelpan en bak de plantaardige spekreepjes 2 min. Roer de bloem erdoor en laat al roerend op laag vuur in 3 min. gaar worden. Voeg de melk en het water toe en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. koken. Voeg de kaas toe en roer tot deze gesmolten is. Breng op smaak met peper. Verdeel over het witlof en verdeel de pommes duchesse erover. Bak 35-40 min. in de oven tot het witlof gaar is.

  3. Snijd ondertussen de tomaten in dunne parten. Snijd de peterselie fijn en meng met de azijn en de rest van de olie tot een dressing. Schep de tomaten om met de peterseliedressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet in de koelkast tot gebruik.

  4. Haal de ovenschotel uit de oven en serveer met de tomatensalade.

Witlof-ovenschotel met vega spekjes

Aan een klassieke witlofschotel hoef je eigenlijk niets meer te doen. Toch zijn deze pommes duchesse on top een gamechanger. Je hebt je ovenschotel al in 10 minuten klaar voor de oven. In de tussentijd maak je als extra groente er een tomatensalade bij.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig