Snijd de peterselie fijn. Schil de peen en maal grof in de keukenmachine. Voeg het kipgehakt, de kaas, het amandelmeel, ei, de peterselie, ⅔ van de knoflookpoeder, de paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout toe. Maal grof, totdat alles net is gemengd.
Vorm met de hand de nuggets van het kip-groentemengsel. Bekleed de bodem van het mandje van de airfryer met bakpapier en verdeel de helft van de nuggets erover. Bak op 180 °C in de airfryer in ca. 15 min. lichtbruin en gaar, keer halverwege. Herhaal met de rest van de nuggets.
Meng ondertussen de skyr met de azijn en de rest van de knoflookpoeder en breng op smaak met peper. Serveer de nuggets met de dip.
Groente-kipnuggets uit de airfryer
Zijn jouw kids dol op kipnuggets? Probeer dan eens deze gezonde variant met (verstopte) groenten uit de airfryer. Ze blijven 3 dagen goed in een luchtdichte bak in de koelkast, handig voor die drukke momenten!
- bewaartipLaat de nuggets afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte verpakking in de koelkast maximaal 3 dagen.
- bereidingstipJe kunt de nuggets ook in de oven afbakken op 200 °C in ca. 30 min.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Groente-kipnuggets uit de airfryer
Zijn jouw kids dol op kipnuggets? Probeer dan eens deze gezonde variant met (verstopte) groenten uit de airfryer. Ze blijven 3 dagen goed in een luchtdichte bak in de koelkast, handig voor die drukke momenten!

bijgerecht
18 porties
55 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de peterselie fijn. Schil de peen en maal grof in de keukenmachine. Voeg het kipgehakt, de kaas, het amandelmeel, ei, de peterselie, ⅔ van de knoflookpoeder, de paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout toe. Maal grof, totdat alles net is gemengd.
Vorm met de hand de nuggets van het kip-groentemengsel. Bekleed de bodem van het mandje van de airfryer met bakpapier en verdeel de helft van de nuggets erover. Bak op 180 °C in de airfryer in ca. 15 min. lichtbruin en gaar, keer halverwege. Herhaal met de rest van de nuggets.
Meng ondertussen de skyr met de azijn en de rest van de knoflookpoeder en breng op smaak met peper. Serveer de nuggets met de dip.
bewaartip:Laat de nuggets afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte verpakking in de koelkast maximaal 3 dagen.
bereidingstip:Je kunt de nuggets ook in de oven afbakken op 200 °C in ca. 30 min.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 18 porties)
20 g verse peterselie
300 g winterpeen
175 g scharrelkipgehakt
50 g geraspte kaas 30+
40 g amandelmeel
1 middelgroot scharrelei
1½ tl gemalen knoflook
½ tl milde paprikapoeder
½ el gedroogde Italiaanse kruiden
150 ml skyr IJslandse stijl
½ el witte natuurazijn
Dit heb je nodig
keukenmachine
airfryer
bakpapier