Stamppot met knolselderij

Een klassieker met culinaire upgrade deze stamppot. De aardse, lichtzoete smaak van de knolselderij combineert perfect met de pit en bite van de gesmoorde sjalotten en spekreepjes. De jus met tijm, balsamicoazijn en bouillon maakt het helemaal af. 

490 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Schil de knolselderij en snijd in stukken van dezelfde grootte. Kook de aardappelen en knolselderij in 20 min. gaar.

  2. Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit ⅖ van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 5 min. Voeg de sjalotten en takjes tijm toe en bak 5 min. mee.

  3. Bestrooi met de bloem, verkruimel het bouillonblokje erboven en roer goed door. Schenk langzaam het water erbij en voeg de azijn en maggi toe. Roer tussendoor steeds met een garde zodat er geen klontjes ontstaan. Breng op smaak met peper en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 4 min. koken.

  4. Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp met de melk en de rest van de boter tot puree. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de stamppot en de jus over borden.

  • algemeenLekker met extra tijm.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Stamppot met knolselderij

Een klassieker met culinaire upgrade deze stamppot. De aardse, lichtzoete smaak van de knolselderij combineert perfect met de pit en bite van de gesmoorde sjalotten en spekreepjes. De jus met tijm, balsamicoazijn en bouillon maakt het helemaal af. 

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig