Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Schil de knolselderij en snijd in stukken van dezelfde grootte. Kook de aardappelen en knolselderij in 20 min. gaar.
Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit ⅖ van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 5 min. Voeg de sjalotten en takjes tijm toe en bak 5 min. mee.
Bestrooi met de bloem, verkruimel het bouillonblokje erboven en roer goed door. Schenk langzaam het water erbij en voeg de azijn en maggi toe. Roer tussendoor steeds met een garde zodat er geen klontjes ontstaan. Breng op smaak met peper en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 4 min. koken.
Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp met de melk en de rest van de boter tot puree. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot en de jus over borden.
Stamppot met knolselderij
Een klassieker met culinaire upgrade deze stamppot. De aardse, lichtzoete smaak van de knolselderij combineert perfect met de pit en bite van de gesmoorde sjalotten en spekreepjes. De jus met tijm, balsamicoazijn en bouillon maakt het helemaal af.
- algemeenLekker met extra tijm.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Stamppot met knolselderij
Een klassieker met culinaire upgrade deze stamppot. De aardse, lichtzoete smaak van de knolselderij combineert perfect met de pit en bite van de gesmoorde sjalotten en spekreepjes. De jus met tijm, balsamicoazijn en bouillon maakt het helemaal af.

hoofdgerecht
4 personen
490 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Schil de knolselderij en snijd in stukken van dezelfde grootte. Kook de aardappelen en knolselderij in 20 min. gaar.
Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit ⅖ van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 5 min. Voeg de sjalotten en takjes tijm toe en bak 5 min. mee.
Bestrooi met de bloem, verkruimel het bouillonblokje erboven en roer goed door. Schenk langzaam het water erbij en voeg de azijn en maggi toe. Roer tussendoor steeds met een garde zodat er geen klontjes ontstaan. Breng op smaak met peper en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 4 min. koken.
Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp met de melk en de rest van de boter tot puree. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot en de jus over borden.
algemeen:Lekker met extra tijm.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg kruimige aardappelen
500 g knolselderij
3 sjalotten
50 g ongezouten roomboter
200 g gerookte spekreepjes
5 takjes verse tijm
1 el tarwebloem
1 runderbouillonblokje
1 el biologische balsamicoazijn
250 ml water
1 tl maggi smaakverfijner
75 ml volle melk
¼ tl nootmuskaat
Dit heb je nodig
pureestamper