Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afgedekt met een theedoek onder de deksel uitstomen. Doe dit het liefst een dag van tevoren, dan krijgt je een mooie droge rijst die je goed kan bakken.
Klop ondertussen de eieren los met een vork. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ⅓ van de olie in een grote koekenpan. Schenk het eimengsel in de pan en bak er in 3 min. een omelet van.
Snipper de sjalotten. Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de boemboe 1 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag om spetters te voorkomen.
Voeg de sjalot toe en bak 2 min. Voeg de nasigroente toe en roerbak 4 min. op hoog vuur. Voeg vervolgens de rijst toe en roerbak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de ketjap toe en roerbak nog 1 min. op hoog vuur mee.
Snijd de omelet op een snijplank, rol op en snijd in plakken. Verdeel over de nasi.
Vegetarische 'nasi' met omelet (advertorial)
Nasi goreng betekent letterlijk ‘gebakken rijst’ en is het lekkerst als je 'm maakt met overgebleven rijst. Handig: een boemboe vol kruiden en specerijen die de gebakken rijst snel op smaak brengt.
- combinatietipLekker met sambal en zoetzure komkommer.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Vegetarische 'nasi' met omelet (advertorial)
Nasi goreng betekent letterlijk ‘gebakken rijst’ en is het lekkerst als je 'm maakt met overgebleven rijst. Handig: een boemboe vol kruiden en specerijen die de gebakken rijst snel op smaak brengt.

hoofdgerecht
4 personen
570 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afgedekt met een theedoek onder de deksel uitstomen. Doe dit het liefst een dag van tevoren, dan krijgt je een mooie droge rijst die je goed kan bakken.
Klop ondertussen de eieren los met een vork. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ⅓ van de olie in een grote koekenpan. Schenk het eimengsel in de pan en bak er in 3 min. een omelet van.
Snipper de sjalotten. Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de boemboe 1 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag om spetters te voorkomen.
Voeg de sjalot toe en bak 2 min. Voeg de nasigroente toe en roerbak 4 min. op hoog vuur. Voeg vervolgens de rijst toe en roerbak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de ketjap toe en roerbak nog 1 min. op hoog vuur mee.
Snijd de omelet op een snijplank, rol op en snijd in plakken. Verdeel over de nasi.
combinatietip:Lekker met sambal en zoetzure komkommer.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g jasmijnrijst
4 middelgrote scharreleieren
3 el zonnebloemolie
2 sjalotten
95 g Conimex nasi goreng boemboe
450 g nasigroente
2 el Conimex ketjap manis