Schaaf de spitskool dun met de mandoline. Meng de spitskool met de mayonaise, sojasaus, rijstazijn en honing. Zet in de koelkast tot gebruik.
Leg de kipdijfilet tussen 2 stukken vershoudfolie en sla met een deegroller voorzichtig kruislings iets platter. Bestrooi met peper en eventueel zout
Doe de bloem in een ondiep schaaltje. Klop in een diep bord het ei met een vork los. Doe de panko in een derde bord.
Haal de kipdijfilet één voor één door de bloem. Klop het teveel aan bloem eraf en wentel de kip dan door het ei. Druk de kip vervolgens aan beide kanten in de panko.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de helft van de kip in 4-6 min. goudbruin en knapperig, keer halverwege. Bak zo ook de rest van de kip. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Snijd de kip katsu over de korte zijde in repen van 2 cm.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bosui in schuine dunne ringen. Doe in elke kom een portie rijst. Leg er de spitskool en sojabonen naast. Leg de kip er netjes over. Besprenkel met de sesamdressing en bestrooi met het sesamzaad en de bosui.
Kip katsu bowl (advertorial)
Kip katsu is gepaneerde en gefrituurde kip. Het woord katsu is een afkorting van katsuretsu, het Japanse woord voor kotelet. Lekker als doordeweekse maaltijd met sojabonen, gemarineerde spitskool en voorgekookte rijst, sesamdressing en sesamzaad.
- vegatipVervang de kipdijfilet door kant-en-klare plantaardige kipschnitzels (AH Terra). Scheelt je ook nog eens 10 min.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Kip katsu bowl (advertorial)
Kip katsu is gepaneerde en gefrituurde kip. Het woord katsu is een afkorting van katsuretsu, het Japanse woord voor kotelet. Lekker als doordeweekse maaltijd met sojabonen, gemarineerde spitskool en voorgekookte rijst, sesamdressing en sesamzaad.

hoofdgerecht
2 personen
935 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schaaf de spitskool dun met de mandoline. Meng de spitskool met de mayonaise, sojasaus, rijstazijn en honing. Zet in de koelkast tot gebruik.
Leg de kipdijfilet tussen 2 stukken vershoudfolie en sla met een deegroller voorzichtig kruislings iets platter. Bestrooi met peper en eventueel zout
Doe de bloem in een ondiep schaaltje. Klop in een diep bord het ei met een vork los. Doe de panko in een derde bord.
Haal de kipdijfilet één voor één door de bloem. Klop het teveel aan bloem eraf en wentel de kip dan door het ei. Druk de kip vervolgens aan beide kanten in de panko.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de helft van de kip in 4-6 min. goudbruin en knapperig, keer halverwege. Bak zo ook de rest van de kip. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Snijd de kip katsu over de korte zijde in repen van 2 cm.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bosui in schuine dunne ringen. Doe in elke kom een portie rijst. Leg er de spitskool en sojabonen naast. Leg de kip er netjes over. Besprenkel met de sesamdressing en bestrooi met het sesamzaad en de bosui.
vegatip:Vervang de kipdijfilet door kant-en-klare plantaardige kipschnitzels (AH Terra). Scheelt je ook nog eens 10 min.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
½ spitskool
1 el Japanse mayonaise
1 el sojasaus
1 tl rijstazijn
½ tl honing
2 scharrelkipdijfilet
3 el tarwebloem
1 middelgroot scharrelei
50 g Saitaku panko
250 ml zonnebloemolie
250 g Saitaku poke rice
1 bosui
150 g koelverse sojabonen
2 el Saitaku sesamdressing
1 el Saitaku geroosterd zwart sesamzaad
Dit heb je nodig
mandoline
vershoudfolie
deegroller