Los het bouillonblokje op in het kokende water. Hou warm op laag vuur. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg de orzo toe en bak al roerend 2 min. mee.
Voeg een soeplepel hete bouillon toe aan de orzo en roer tot het is opgenomen. Herhaal dit tot de orzo gaar is. Dit duurt 7-8 min.
Snijd ondertussen de prosciutto fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ham in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Haal uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en laat het bakvet in de pan. Laat de spinazie in delen in het achtergebleven bakvet in 2 min. iets slinken.
Rasp de Parmezaanse kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit, snijd de rest in parten. Roer de ricotta los met de Parmezaanse kaas, het citroensap en 1 tl -rasp (per 4 personen).
Haal de pan van het vuur en meng de spinazie en de helft van de ricotta door de risotto. Voeg de nootmuskaat toe en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over borden en verdeel de rest van de ricotta en krokante prosciutto erover. Bestrooi met de rest van de citroenrasp en serveer met een citroenpartje.
Orzo-risotto met spinazie en ricotta (advertorial)
Door de vorm en structuur van de orzo leent het zich prima voor een romig kommetje pasta dat doet denken aan risotto. Smaakmakers? kruidige nootmuskaat met citroen als frisse tegenhanger. Én... het staat in een halfuur op tafel.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Orzo-risotto met spinazie en ricotta (advertorial)
Door de vorm en structuur van de orzo leent het zich prima voor een romig kommetje pasta dat doet denken aan risotto. Smaakmakers? kruidige nootmuskaat met citroen als frisse tegenhanger. Én... het staat in een halfuur op tafel.

hoofdgerecht
4 personen
615 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Los het bouillonblokje op in het kokende water. Hou warm op laag vuur. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg de orzo toe en bak al roerend 2 min. mee.
Voeg een soeplepel hete bouillon toe aan de orzo en roer tot het is opgenomen. Herhaal dit tot de orzo gaar is. Dit duurt 7-8 min.
Snijd ondertussen de prosciutto fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ham in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Haal uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en laat het bakvet in de pan. Laat de spinazie in delen in het achtergebleven bakvet in 2 min. iets slinken.
Rasp de Parmezaanse kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit, snijd de rest in parten. Roer de ricotta los met de Parmezaanse kaas, het citroensap en 1 tl -rasp (per 4 personen).
Haal de pan van het vuur en meng de spinazie en de helft van de ricotta door de risotto. Voeg de nootmuskaat toe en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over borden en verdeel de rest van de ricotta en krokante prosciutto erover. Bestrooi met de rest van de citroenrasp en serveer met een citroenpartje.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kippenbouillonblokje
750 ml kokend water
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
300 g La Molisana orzo
90 g Prosciutto di Parma
400 g verse spinazie
60 g Parmigiano Reggiano
1 biologische citroen
250 g ricotta
¼ tl gemalen nootmuskaat