Snijd de courgette en aubergine in plakjes van 1 cm. Schep om met ⅙ van de olie. Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de groenten 4 min. in delen. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de rode uien in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Haal de blaadjes van de tijm en oregano.
Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de uien 6-8 min. tot zacht en gekaramelliseerd, roer af en toe door. Voeg de knoflook, tijm en de helft van de oregano toe en schep om. Voeg de tomaten en de pesto toe, Plet de tomaten met een spatel tegen de zijkant van de pan. Voeg de gnocchi toe. Laat 5-7 min. stoven op laag vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Scheur de mozzarella in stukken, verdeel erover en laat nog 5 min. met de deksel op de pan smelten.
Meng ondertussen de rest van de olie met de balsamicoazijn en de rest van de oregano tot een dressing. Meng met de gegrilde groente. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pluk de blaadjes van het basilicum en bestrooi de gnocchi ermee. Serveer de gegrilde groente erbij.
Mini gnocchi met pesto rosso met gegrilde groente (advertorial)
Gnocchi: fluweelzachte 'kussentjes' die helemaal tot hun recht komen in deze saus met rode pesto en gegrilde groente.
- variatietipJe kunt in plaats van biologische mini buffelmozzarella ook gewone mini mozzarella gebruiken. De verse oregano kun je ook uit de Italiaanse kruidenmix halen.
- achtergrondinfoTinga de pollo – letterlijk vertaald ‘versnipperde kip’ – komt uit Centraal-Mexico en kwam al in 1880 in de eerste kookboeken voor. Deze kipstoof met een basis van tomaat en chipotle peper heeft een rokerige, licht pittige smaak. De kip wordt langzaam gegaard in de saus tot hij uit elkaar valt. In deze versie voegen we de extra pit toe met hete chipotlesaus.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Mini gnocchi met pesto rosso met gegrilde groente (advertorial)
Gnocchi: fluweelzachte 'kussentjes' die helemaal tot hun recht komen in deze saus met rode pesto en gegrilde groente.

hoofdgerecht
4 personen
870 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgette en aubergine in plakjes van 1 cm. Schep om met ⅙ van de olie. Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de groenten 4 min. in delen. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de rode uien in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Haal de blaadjes van de tijm en oregano.
Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de uien 6-8 min. tot zacht en gekaramelliseerd, roer af en toe door. Voeg de knoflook, tijm en de helft van de oregano toe en schep om. Voeg de tomaten en de pesto toe, Plet de tomaten met een spatel tegen de zijkant van de pan. Voeg de gnocchi toe. Laat 5-7 min. stoven op laag vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Scheur de mozzarella in stukken, verdeel erover en laat nog 5 min. met de deksel op de pan smelten.
Meng ondertussen de rest van de olie met de balsamicoazijn en de rest van de oregano tot een dressing. Meng met de gegrilde groente. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pluk de blaadjes van het basilicum en bestrooi de gnocchi ermee. Serveer de gegrilde groente erbij.
variatietip:Je kunt in plaats van biologische mini buffelmozzarella ook gewone mini mozzarella gebruiken. De verse oregano kun je ook uit de Italiaanse kruidenmix halen.
achtergrondinfo:Tinga de pollo – letterlijk vertaald ‘versnipperde kip’ – komt uit Centraal-Mexico en kwam al in 1880 in de eerste kookboeken voor. Deze kipstoof met een basis van tomaat en chipotle peper heeft een rokerige, licht pittige smaak. De kip wordt langzaam gegaard in de saus tot hij uit elkaar valt. In deze versie voegen we de extra pit toe met hete chipotlesaus.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 courgette
1 aubergine
6 el milde olijfolie
3 rode uien
2 tenen knoflook
2 takjes verse tijm
4 takjes verse oregano
800 g San Marzano tomaten in blik
90 g Grand'Italia pesto rosso
1 kg Grand' Italia mini gnocchi
280 g mini-buffelmozzarella
2 el biologische balsamicoazijn
5 g verse basilicum
Dit heb je nodig
grillpan