Kippensoep met kerrie en paddenstoelen

Een smaakvol soepje in een halfuurtje op tafel: kippensoep met véél paddenstoelen, prei en vadouvan. Mogen we aanschuiven vanavond?

535 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de prei in ringen. Verhit de helft van de olie in een soeppan en fruit de prei 5 min. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn. Voeg de gember, knoflook en vadouvan toe en bak 3 min. mee. Leg de kip in de pan, voeg het bouillonblokje en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel schuin op de pan ca. 15 min. koken tot de kip gaar is.

  3. Snijd ondertussen de paddenstoelen en oesterzwammen in gelijke stukken. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak in 10-12 min. goudbruin.

  4. Haal de kipfilet uit de soep, laat iets afkoelen en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar en doe terug in de pan. Voeg de vermicelli toe en kook nog 5 min. Voeg de paddenstoelen toe en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de gekookte rijst.

  • dieettipServeer met zilvervliesrijst in plaats van witte rijst.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Kippensoep met kerrie en paddenstoelen

Een smaakvol soepje in een halfuurtje op tafel: kippensoep met véél paddenstoelen, prei en vadouvan. Mogen we aanschuiven vanavond?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig