Snijd de prei in ringen. Verhit de helft van de olie in een soeppan en fruit de prei 5 min. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn. Voeg de gember, knoflook en vadouvan toe en bak 3 min. mee. Leg de kip in de pan, voeg het bouillonblokje en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel schuin op de pan ca. 15 min. koken tot de kip gaar is.
Snijd ondertussen de paddenstoelen en oesterzwammen in gelijke stukken. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak in 10-12 min. goudbruin.
Haal de kipfilet uit de soep, laat iets afkoelen en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar en doe terug in de pan. Voeg de vermicelli toe en kook nog 5 min. Voeg de paddenstoelen toe en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de gekookte rijst.
Kippensoep met kerrie en paddenstoelen
Een smaakvol soepje in een halfuurtje op tafel: kippensoep met véél paddenstoelen, prei en vadouvan. Mogen we aanschuiven vanavond?
- dieettipServeer met zilvervliesrijst in plaats van witte rijst.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kippensoep met kerrie en paddenstoelen
Een smaakvol soepje in een halfuurtje op tafel: kippensoep met véél paddenstoelen, prei en vadouvan. Mogen we aanschuiven vanavond?

hoofdgerecht
4 personen
535 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de prei in ringen. Verhit de helft van de olie in een soeppan en fruit de prei 5 min. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn. Voeg de gember, knoflook en vadouvan toe en bak 3 min. mee. Leg de kip in de pan, voeg het bouillonblokje en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel schuin op de pan ca. 15 min. koken tot de kip gaar is.
Snijd ondertussen de paddenstoelen en oesterzwammen in gelijke stukken. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak in 10-12 min. goudbruin.
Haal de kipfilet uit de soep, laat iets afkoelen en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar en doe terug in de pan. Voeg de vermicelli toe en kook nog 5 min. Voeg de paddenstoelen toe en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de gekookte rijst.
dieettip:Serveer met zilvervliesrijst in plaats van witte rijst.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 verse prei
4 el zonnebloemolie
200 g witte rijst
20 g verse gember
2 tenen knoflook
1 el vadouvan in blikje
300 g scharrelkipfilets
1 kippenbouillonblokje
1¼ l water
200 g paddenstoelenmix
250 g biologische oesterzwammen
75 g vermicelli
Dit heb je nodig
soeppan