Shrimp toast van flatbread van The Twisted Chef

Een dimsum klassieker met een twist! Deze shrimp toast maak je met flatbread. Serveer met je favoriete snacks op een borrelplank of gewoon los als lunch. Eet smakelijk!

15 min. bereiden / 10 min. wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Splits het ei. Snijd de garnalen helemaal fijn, plet eventueel met de zijkant van je mes. Snijd de bosui heel fijn. Meng de garnalen met de maizena, witte peper, fijngesneden bosui, ⅔ van de sesamolie en het eiwit. Breng op smaak met eventueel zout.

  2. Doe het sesamzaad in een ondiep bord. Verdeel het garnalenmengsel over de flatbreads en doop de gevulde kant in het sesamzaad. Bestrijk de broodjes met het de eidooier.

  3. Bak ca. 10 min. in de airfryer op 200 °C tot lichtbruin en knapperig aan de buitenkant en gaar vanbinnen. Maak ondertussen een dipsaus van de mayonaise, sambal, honing, rijstazijn en de rest van de sesamolie.

  4. Halveer en serveer met de saus en eventueel andere hapjes op het serveerplateau.

  • serveertipServeer met gyoza’s en dimsum.
  • variatietipOok lekker met chili crisp of sriracha in plaats van sambal.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Shrimp toast van flatbread van The Twisted Chef

Een dimsum klassieker met een twist! Deze shrimp toast maak je met flatbread. Serveer met je favoriete snacks op een borrelplank of gewoon los als lunch. Eet smakelijk!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig