Ewtenpilav met rozijnen en cashewnoten

570 kcal

20 min. bereiden

3.6/5

(112)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 tuinkruidenbouillontablet

    tuinkruidenbouillontablet

  • 3 bosuitjes

    bosuitjes

  • 75 gram ongezouten cashewnoten

    ongezouten cashewnoten

  • 2 eetlepels roomboter

    roomboter

  • 1 kaneelstokje

    kaneelstokje

  • 300 gram basmatirijst

    basmatirijst

  • 50 gram blanke rozijnen

    blanke rozijnen

  • 1 pak tuinerwten

    tuinerwten

  • 2 eetlepels dille

    dille

Aan de slag

  1. In pan 7 1/2 dl water aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Cashewnoten grof hakken. In pan met dikke bodem boter verhitten. Bosui en kaneelstokje ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Rijst erdoor roeren, tot alle korrels glanzen. Bouillon en rozijnen toevoegen, geheel aan de kook brengen. Vuur laag draaien, deksel op pan leggen en rijst ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Halverwege kooktijd tuinerwten door rijst mengen. Pan van vuur nemen en pilav nog ca. 5 minuten afgedekt laten staan. Kaneelstokje verwijderen, dille erdoor roeren. Pilav over vier borden verdelen, bestrooien met cashewnoten.

Wat vond je van dit recept?

Ewtenpilav met rozijnen en cashewnoten

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig