bewaar
Winters stoofpotje met rijst
Winters stoofpotje met rijst
bewaar

Winters stoofpotje met rijst

Koud weer? Dit kruidige stoofpotje (met sherry!) is hartverwarmend.

15 min. bereiden
49waarderingen

Ingrediënten

2 personen

3 el

traditionele olijfolie

175 g

kipfilethaasjes

1

rode ui

200 g

paddenstoelen voor risotto

300 g

knolselderij

100 ml

sherry medium dry

125 ml

crème fraîche

250 g

gekookte witte rijst

Dit heb je nodig

  • wok

Koud weer? Dit kruidige stoofpotje (met sherry!) is hartverwarmend.

Aan de slag

1

Verhit de olie in de wok en bak de kip in 2-3 min. rondom bruin. Snipper de ui. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmelange en snijd fijn. Schep de ui, knolselderij en fijngehakte kruiden door de kip en bak ca. 3 min. mee.

2

Roer de sherry en de paddenstoelen erdoor en laat nog ca. 5 min. zachtjes stoven. Voeg daarna de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst op de borden en schep de gestoofde kip ernaast.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.