Tagliatelle met gemarineerde haas

665 kcal

1 uur 55 min. bereiden, 4 uur wachten

3.1/5

(27)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 4 hazen(achter)bouten

    hazen(achter)bouten

  • 0 zout

    zout

  • 0 peper

    peper

  • 400 ml rode wijn

    rode wijn

  • 1 stengel bleekselderij

    bleekselderij

  • 1 wortel

    wortel

  • 1 ui

    ui

  • 1 laurierblaadje

    laurierblaadje

  • 6 zwarte peperkorrels

    zwarte peperkorrels

  • 4 eetlepel olijfolie

    olijfolie

  • 1 pot wildfond

    wildfond

  • 300 gram tagliatelle

    tagliatelle

  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

    geraspte Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • keukenpapier


Italië - Italië

Aan de slag

  1. Hazenbouten bestrooien met zout en peper en in kom leggen. Wijn erover schenken. Selderij en wortel schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Ui pellen en snipperen. Selderij, wortel, ui, laurier en zwarte peperkorrels aan bouten toevoegen. Kom afgedekt ca. 4 uur in koelkast zetten. Af en toe omscheppen.

  2. Bouten uit kom nemen en droogdeppen met keukenpapier. In pan olie verhitten en hazenbouten in ca. 10 minuten rondom bruin braden. Hazenbouten met marinade en fond aan de kook brengen en in ca. 1 1/2 uur gaarstoven. Af en toe keren. Hazenbouten uit pan nemen. Saus zeven en opnieuw aan de kook brengen. Saus op hoog vuur tot 2 1/2 dl inkoken. Vlees van hazenbout afnemen en in stukken snijden. Vlees terug in saus doen en warmhouden. Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing koken. Laagje tagliatelle op schaal leggen. Helft van saus en vlees erover verdelen. Rest van tagliatelle erop leggen en rest van saus en haas erover verdelen. Bestrooien met Parmezaanse kaas. Serveren met groene salade.

Wat vond je van dit recept?

Tagliatelle met gemarineerde haas

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig