bewaar
Tomatentaart met pesto
Tomatentaart met pesto
bewaar

Tomatentaart met pesto

De combinatie met knoflook, mozzarella en pesto is altijd goed. Extra erbij: witte kaasblokjes!

20 min. bereiden
20 min. oventijd
281waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

125 g

mozzarella

4

romatomaat

2 el

pesto alla Genovese

150 g

witte kaasblokjes

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm (Ø 24 cm)

De combinatie met knoflook, mozzarella en pesto is altijd goed. Extra erbij: witte kaasblokjes!

Aan de slag

1

Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 ºC.

2

Snijd de mozzarella en tomaten in dunne plakken Vet de taartvorm in en bekleed met de deegplakjes. Prik de deegbodem met een vork in en besmeer met de pesto. Verdeel de mozzarella en de tomaat in het rond, dakpansgewijs erover. Bestrooi de taart met versgemalen peper en verkruimel de witte kaas erover.

3

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Neem de taart uit de oven en laat 15-30 min. staan.

bereidingstipDe taart is wat natter door de tomaten, door het laten staan van de taart als deze uit de oven komt wordt de taart minder nat.

combinatietipLekker met een gemengde rucolasalade met knoflookdressing.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.