Tomatentaart met pesto
De combinatie met knoflook, mozzarella en pesto is altijd goed. Extra erbij: witte kaasblokjes!

Advertentie
Ingrediënten
- 5 plakjes deeg voor hartige taart (pak 10 plakjes, diepvries)
- 125 g mozzarella
- 6 romatomaten
- 5 el pesto alla Genovese
- 2 tenen knoflook
- 4 el traditionele olijfolie
- 150 g witte kaasblokjes
Keukenspullen
- lage taartvorm (Ø 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 ºC of gasovenstand 5. Snijd de mozzarella in plakken. Snijd de tomaten in plakjes.
- Vet de taartvorm in en bekleed met de deegplakjes. Prik de deegbodem met een vork in en besmeer met de pesto. Verdeel de mozzarella en de tomaat erover. Pers de knoflook boven een kommetje en roer de olie erdoor. Besprenkel de taart met de olie en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
- Verkruimel de kaasblokjes en verdeel over de warme taart. Zet de taart nog ca. 2 min. terug in de warme oven tot de kaas iets zacht wordt.
combinatietip:
Lekker met een gemengde rucolasalade met knoflookdressing.

Bakken met bladerdeeg
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 32 g
-
vet 38 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 1.100 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Tomatentaart met pesto
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tomatentaart met pesto
- 5 plakjes deeg voor hartige taart
Verwarm de oven voor op 225 ºC of gasovenstand 5.
- 125 g mozzarella
- 6 romatomaten
Snijd de mozzarella in plakken. Snijd de tomaten in plakjes.
- 2 el traditionele olijfolie
- 5 el pesto alla Genovese
- 2 tenen knoflook
- 4 el traditionele olijfolie
Verdeel de mozzarella en de tomaat erover. Pers de knoflook boven een kommetje en roer de olie erdoor.
Besprenkel de taart met de olie en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
- 150 g witte kaasblokjes
Verkruimel de kaasblokjes en verdeel over de warme taart. Zet de taart nog ca. 2 min. terug in de warme oven tot de kaas iets zacht wordt.
combinatietip:
Lekker met een gemengde rucolasalade met knoflookdressing.