Spinazietaart
Deze hartige taart met spinazie en bladerdeeg maak je met maar 5 ingrediënten. Ovenheerlijk!

Advertentie
Ingrediënten
- 6 plakjes diepvries bladerdeeg
- 450 g diepvries spinazie à la crème
- 300 g rundergehakt
- 4 middelgrote eieren
- 150 g geraspte pittige kaas
Keukenspullen
- quichevorm (Ø 26 cm, ingevet)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Laat ook de spinazie in een ruime kom ontdooien. Bekleed de vorm met bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Bak het deeg in het midden van de oven 15 min.
- Verhit ondertussen de koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Klop de eieren los met peper en eventueel zout. Roer het gehakt, de eieren en kaas door de spinazie. Haal de taart uit de oven en verdeel het spinaziemengsel over de vorm.
- Bak de taart in het midden van oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en snijd in vieren.
combinatietip:
Lekker met een groene salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 675 kcal
- eiwit 40 g
-
koolhydraten 30 g
waarvan suikers 3 g -
vet 43 g
waarvan verzadigd 22 g - natrium 1.080 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Spinazietaart
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spinazietaart
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 6 plakjes diepvries bladerdeeg
- 450 g diepvries spinazie à la crème
Laat het bladerdeeg ontdooien. Laat ook de spinazie in een ruime kom ontdooien.
Bekleed de vorm met bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Bak het deeg in het midden van de oven 15 min.
- 300 g rundergehakt
Verhit ondertussen de koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 4 middelgrote eieren
- 150 g geraspte pittige kaas
Klop de eieren los met peper en eventueel zout. Roer het gehakt, de eieren en kaas door de spinazie.
Haal de taart uit de oven en verdeel het spinaziemengsel over de vorm.
Bak de taart in het midden van oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en snijd in vieren.
combinatietip:
Lekker met een groene salade.