Pasta koken volgens gebruiksaanwijzing. Helft van citroen uitpersen. Andere helft in 4 partjes snijden. Peterselie fijnknippen. Uien pellen en in stukjes snijden. Tomaten in plakjes snijden. Dressing roeren van 3 eetlepels olie, azijn, zout en peper en door tomaten scheppen. Pasta afgieten en mengen met rest van olie, tonijn, citroensap, peterselie en ui. Op smaak brengen met zout en peper. Pastasalade serveren met tomaten en partje citroen.
Gerelateerde recepten
Lauwwarme tonijnsalade met citroen

hoofdgerecht
4 personen
635 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Pasta koken volgens gebruiksaanwijzing. Helft van citroen uitpersen. Andere helft in 4 partjes snijden. Peterselie fijnknippen. Uien pellen en in stukjes snijden. Tomaten in plakjes snijden. Dressing roeren van 3 eetlepels olie, azijn, zout en peper en door tomaten scheppen. Pasta afgieten en mengen met rest van olie, tonijn, citroensap, peterselie en ui. Op smaak brengen met zout en peper. Pastasalade serveren met tomaten en partje citroen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g farfalle
1 citroen
1 zakje verse peterselie
2 rode uien
600 g tomaten
8 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
3 zakjes tonijnstukjes