- Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui pellen en snipperen. Dadels halveren, pitten verwijderen en dadels in reepjes snijden. Kipfilet bestrooien met zout en peper. In braadpan olie verhitten. Kipfilet in ca. 3 minuten rondom bruinbakken. Ui ca. 1 minuut meebakken. Dadels en 300 ml water door kipfilet scheppen. Geheel afgedekt ca. 10 minuten stoven. Sperziebonen schoonmaken en in ca. 8 minuten beetgaar koken. In droge koekenpan amandelschaafsel in ca. 2 minuten bruin roosteren. Kipfilet uit pan halen en warmhouden. Saus binden met allesbinder. Amandelschaafsel door saus scheppen en ca. 1 minuut meewarmen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Kipfilet serveren met saus, rijst en sperziebonen. 
Kip met dadel-amandelsaus

hoofdgerecht
4 personen
695 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
- Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui pellen en snipperen. Dadels halveren, pitten verwijderen en dadels in reepjes snijden. Kipfilet bestrooien met zout en peper. In braadpan olie verhitten. Kipfilet in ca. 3 minuten rondom bruinbakken. Ui ca. 1 minuut meebakken. Dadels en 300 ml water door kipfilet scheppen. Geheel afgedekt ca. 10 minuten stoven. Sperziebonen schoonmaken en in ca. 8 minuten beetgaar koken. In droge koekenpan amandelschaafsel in ca. 2 minuten bruin roosteren. Kipfilet uit pan halen en warmhouden. Saus binden met allesbinder. Amandelschaafsel door saus scheppen en ca. 1 minuut meewarmen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Kipfilet serveren met saus, rijst en sperziebonen. 
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g snelkook zilvervliesrijst
1 ui
1 bakje dadels
1 schaal kipfilet
3 eetlepels zonnebloemolie
700 g sperziebonen
1 zakje amandelschaafsel
1 eetlepel allesbinder