Kip met dadel-amandelsaus

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g snelkook zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 bakje dadels (200 g)
- 1 schaal kipfilet (ca. 400 g)
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 700 g sperziebonen
- 1 zakje amandelschaafsel (45 g)
- 1 eetlepel allesbinder (pakje a 200 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui pellen en snipperen. Dadels halveren, pitten verwijderen en dadels in reepjes snijden. Kipfilet bestrooien met zout en peper. In braadpan olie verhitten. Kipfilet in ca. 3 minuten rondom bruinbakken. Ui ca. 1 minuut meebakken. Dadels en 300 ml water door kipfilet scheppen. Geheel afgedekt ca. 10 minuten stoven. Sperziebonen schoonmaken en in ca. 8 minuten beetgaar koken. In droge koekenpan amandelschaafsel in ca. 2 minuten bruin roosteren. Kipfilet uit pan halen en warmhouden. Saus binden met allesbinder. Amandelschaafsel door saus scheppen en ca. 1 minuut meewarmen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Kipfilet serveren met saus, rijst en sperziebonen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 695 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 99 g
- vet 18 g