Stoofpotje met kalfsvlees

310 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur 30 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kalfslapjes in grove stukken snijden en op kamertemperatuur laten komen. Vlees bestrooien met kaneel, piment en royaal zout en peper. Sinaasappel schoonboenen en met dunschiller enkele repen van schil (zonder wit!) snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. In braadpan olie verwarmen en vlees op matig vuur in 6-8 min. bruinbakken, halverwege keren. Plakjes knoflook en reepjes sinaasappelschil 1 min. meebakken. Vleesfond langs rand van pan erbij schenken. Met deksel schuin op pan vlees in ca. 1 uur en 30 min. zachtjes stoven tot het zacht en mals is. Voor serveren repen sinaasappelschil verwijderen. Serveren met gekookte aardappels en broccoli.

  • algemeenPiment is gemaakt van gemalen besjes van de pimentboom. De specerij is ook wel bekend onder de naam Jamaicapeper of allspice. Piment heeft een nootmuskaatachtige smaak, maar doet ook denken aan kruidnagel en kaneel.

Stoofpotje met kalfsvlees

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig