bewaar
Drents stoofpotje van kalfsvlees
Drents stoofpotje van kalfsvlees
bewaar

Drents stoofpotje van kalfsvlees

20 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
75waarderingen

Ingrediënten

6 personen

250 g

sjalotjes

2

Drentse Kosterworsten

50 g

boter

1 kg

kalfslapjes

1 flesje

bruin bier

zout en peper

½ zakje

verse peterselie

½ zakje

verse selderij

Aan de slag

1

Sjalotjes schoonmaken, grote exemplaren halveren. Worst in blokjes snijden. In (braad)pan boter verhitten en worst ca. 4 minuten zachtjes bakken. Kalfslapjes in pan leggen en in ca. 4 minuten aan beide zijden lichtbruin bakken. Bier langs de rand van de pan bij het vlees schenken. Sjalotjes, zout en peper toevoegen. Opnieuw aan de kook brengen, vuur dan laag draaien. Met deksel op pan (op vlamverdeler) vlees in ca. 1 1/2 uur gaar stoven. Af en toe doorscheppen.

2

Steeltjes van peterselie en selderij afsnijden, blad grof hakken. Helft van verse kruiden door vlees scheppen. Stoofvlees in vier diepe borden scheppen, bestrooien met andere helft van kruiden. Lekker met aardappelpuree.