Paprikalasagne met oude kaas

Advertentie
Ingrediënten
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- ⅔ pot geroosterde paprika's ((a 465 g), in stukken)
- 2 theelepels paprikapoeder
- 3 eetlepels boter
- 50 g bloem
- 500 ml melk
- 250 g oude kaas (geraspt)
- 250 g lasagnevellen
Keukenspullen
- ovenschaal inhoud ca. 2 1/2 liter, ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In pan ui in olie goudbruin fruiten. Tomaat en geroosterde paprika toevoegen en aan de kook brengen. Paprikasaus 15 min. laten sudderen en op smaak brengen met paprikapoeder, mespunt suiker, zout en peper. Oven voorverwarmen op 200 °C. In pan boter verwarmen en bloem erdoor roeren. Gedeelte van melk erbij schenken, aan de kook brengen en met pollepel of garde goed blijven roeren tot geheel glad is. Rest van melk in gedeelten erbij schenken en goed blijven roeren tot gladde saus ontstaat (dit duurt ca. 3 min). Saus minimaal 2 min. doorkoken. Helft van kaas door saus roeren en op smaak brengen met zout en peper. Bodem van ingevette ovenschaal met lasagnevellen bedekken, 1/3 van kaassaus erover verdelen en lasagnevellen erop leggen. Helft van paprikasaus erop scheppen en met lasagnevellen afdekken. Verder laagjes maken van respectievelijk kaassaus, lasagnevellen, paprikasaus, lasagnevellen en met kaassaus eindigen. Lasagne met rest van kaas bestrooien en in midden van oven in 40 min. gaar laten worden.

Ui fruiten
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 705 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 68 g
- vet 38 g