Tomatenmaaltijdsoep met chorizo

Goedgevulde Spaanse soep met kruidige worst: daar word je warm van.

610 kcal

25 min. bereiden

3.2/5

(118)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 2 uien

    uien

  • 4 traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 400 gram Italiaanse roerbakmix

    Italiaanse roerbakmix

  • 485 ml basis voor tomatensoep

    basis voor tomatensoep

  • 330 gram witte bonen in pot

    witte bonen in pot

  • 250 gram chorizoworsten aan een stuk

    chorizoworsten aan een stuk

  • 1 vers stokbrood

    vers stokbrood

2005 week 42-43 - 2005 week 42-43

Aan de slag

  1. Pel en snipper de knoflook en de ui. Fruit in een soeppan in olie de knoflook en ui. Voeg de roerbakmix toe en bak ca. 4 min. Voeg de soepbasis en 1,5 l water toe en breng aan de kook. Laat de soep 10 min. zacht doorkoken met deksel schuin op de pan. Laat de bonen uitlekken. Voeg ze dat laatste 5 min. aan de soep toe. Snijd de chorizo in dunne plakjes. Bak de chorizo zachtjes knapperig in een droge koekenpan. Garneer de soep met de chorizo. Dien op met stokbrood.

Wat vond je van dit recept?

Tomatenmaaltijdsoep met chorizo

Goedgevulde Spaanse soep met kruidige worst: daar word je warm van.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig