bewaar
Indonesische filet met rijst en satésaus
Indonesische filet met rijst en satésaus
bewaar

Indonesische filet met rijst en satésaus

20 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

rijst

450 g

tuinerwten

2

uien

2 teentjes

knoflook

3 eetlepels

(zonnebloem)olie

2 schaaltjes

Indonesische filets

1 bak

kant-en-klare satésaus

4 eetlepels

zoete ketjap

1 theelepel

sambal

50 g

gebakken uitjes

Aan de slag

Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Tuinerwten 10 min. zachtjes koken. Uien en knoflook pellen en snipperen. In braadpan 2 el olie verhitten en ui en knoflook zachtjes fruiten. In koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten en filets in 4 min. rondom bruin en gaarbakken. Saus 3 min. in magnetron (700 watt) verwarmen. Rijst bij uimengsel scheppen en 2 min. meebakken. Tuinerwten, ketjap en sambal door rijst scheppen en met zout en peper op smaak brengen. Met uitjes garneren en met filets en saus serveren.

Indonesische filet met rijst en satésaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig