Provençaalse kip

Advertentie
Ingrediënten
- 1 maiskip (ca. 1.2 kg)
- 1 citroen
- 2 tenen knoflook
- 20 g verse tijm (bakje)
- ½ tl 4-seizoenenpeper
- ½ tl zeezout
- 5 el olijfolie extra vierge
- ¼ kippenbouillontablet
- 1 dl kraanwater
Keukenspullen
- keukentouw
- 20 cocktailprikkers
Advertentie
Bereiden
- Laat de kip op kamertemperatuur komen. Boen de citroen goed schoon en snijd in vier partjes. Snijd de knoflook in plakjes. Bind de helft van de tijm met het touw bij elkaar.
- Bestrooi de binnenkant van de kip met peper en zout. Schep ⅖ van de olie erin. Stop de partjes citroen, het kruidenbosje en de plakjes knoflook in de buikholte. Steek de buikholte dicht met de cocktailprikkers.
- Bestrijk de kip rondom met de rest van de olijfolie en leg in de ovenschaal. Bestrooi met peper en zout. Schuif de schaal met de kip in het midden van de oven en schakel in op 175 ºC. Bak de kip in 1 ½ - 1 ¾ uur goudbruin en braad het gaar.
- Ris de blaadjes van de rest van de kruidentakjes en snijd fijn. Leg de kip op een platte schaal. Schenk het braadvocht in een sauspan. Voeg het kippenbouillontablet, water en de kruiden toe. Breng aan de kook en kook op hoog vuur in tot jus. Serveer de jus apart bij de kip. Serveer met couscous en ratatouille.

Vlees braden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 425 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 235 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Provençaalse kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Provençaalse kip
- 1 maiskip
- 1 citroen
- 2 tenen knoflook
- 10 g verse tijm
Bind de tijm met het touw bij elkaar.
- ½ tl 4-seizoenenpeper
- ½ tl zeezout
- 2 el olijfolie extra vierge
Bestrooi de binnenkant van de kip met peper en zout. Schep wat olie erin.
- 3 el olijfolie extra vierge
Bestrijk de kip rondom met de olijfolie en leg in de ovenschaal. Bestrooi met peper en zout.
- 10 g verse tijm
Ris de blaadjes van de rest van de tijmtakjes en snijd fijn.
Leg de kip op een platte schaal.
- ¼ kippenbouillontablet
- 1 dl kraanwater
Schenk het braadvocht in een sauspan. Voeg het kippenbouillontablet, water en de kruiden toe. Breng aan de kook en kook op hoog vuur in tot jus.
Serveer de jus apart bij de kip. Serveer met couscous en ratatouille.