Pompoensoep deluxe
Pompoensoep deluxe

Pompoensoep deluxe

We vullen 'm met ricotta-spinazietortelloni.

45 min. bereiden
155waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

kleine uien

1 kg

pompoen

½ zakje

verse Italiaanse kruidenmix

½ zakje

verse bieslook

25 g

ongezouten roomboter

1 teen

knoflook

1 liter

water

2

kruidenbouillontabletten

300 g

broccoli

250 g

verse tortelloni verdi

125 g

mascarpone

Dit heb je nodig

  • rolladetouw

  • staafmixer

We vullen 'm met ricotta-spinazietortelloni.

Aan de slag

1

Pel en snipper de uien. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Bind de italiaanse kruiden met keukentouw bij elkaar. Knip de bieslook in stukjes. Verhit in een grote pan de boter. Pel de knoflook en pers uit boven de pan. Voeg de ui toe en fruit ca. 2 min op laag vuur. Voeg de pompoenblokjes, het water, de bouillontabletten het bosje Italiaanse kruiden toe en laat het op laag vuur ca. 15 min. sudderen.

2

Breng ondertussen een grote pan met water en zout aan de kook. Maak de broccoli schoon, was het en snijd in kleine roosjes. Kook de tortellini ca. 3 min. in een pan met kokend water. Voeg de roosjes toe aan de tortellini en kook ca. 5 min. mee. Neem het bosje kruiden uit de soep. Roer de mascarpone door de soep en breng op smaal met peper en eventueel zout. Pureer de pompoensoep met een staafmixer. Laat de tortellini en broccoli in een zeef uitlekken en schep door de soep. Bestrooi met bieslook.