Indiase curry met kip en basmatirijst

Als je van curry houdt, moet je deze variant met groene paprika en tomaat zeker proberen!

585 kcal

25 min. bereiden

2.8/5

(172)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 400 gram basmatirijst

    basmatirijst

  • 2 groene paprika's

    groene paprika's

  • 15 gram verse koriander

    verse koriander

  • 350 gram kipfilet

    kipfilet

  • 3 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 160 gram currypasta Balti

    currypasta Balti

  • 400 gram gepelde tomaten in blik

    gepelde tomaten in blik

  • 250 ml kraanwater

    kraanwater

2006 week 34-35 - 2006 week 34-35

Aan de slag

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika's in blokjes en de koriander fijn. Snijd de kip in stukjes.

  2. Verhit de olie in een pan en bak de kip 3 min. mee. Voeg daarna de paprika's toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur laag, voeg de currypasta toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaten en het water toe. Laat de curry afgedekt 15 min. sudderen.

  3. Serveer de rijst met de curry en garneer met de koriander.

  • combinatietipLekker met komkommersalade en naanbrood.
  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

Wat vond je van dit recept?

Indiase curry met kip en basmatirijst

Als je van curry houdt, moet je deze variant met groene paprika en tomaat zeker proberen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig