Indiase curry met kip en basmatirijst
Als je van curry houdt, moet je deze variant met groene paprika en tomaat zeker proberen!
585 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
400 gram basmatirijst
basmatirijst
2 groene paprika's
groene paprika's
15 gram verse koriander
verse koriander
350 gram kipfilet
kipfilet
3 eetlepel zonnebloemolie
zonnebloemolie
160 gram currypasta Balti
currypasta Balti
400 gram gepelde tomaten in blik
gepelde tomaten in blik
250 ml kraanwater
kraanwater
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2006 week 34-35 - 2006 week 34-35
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika's in blokjes en de koriander fijn. Snijd de kip in stukjes.
Verhit de olie in een pan en bak de kip 3 min. mee. Voeg daarna de paprika's toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur laag, voeg de currypasta toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaten en het water toe. Laat de curry afgedekt 15 min. sudderen.
Serveer de rijst met de curry en garneer met de koriander.
- combinatietipLekker met komkommersalade en naanbrood.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Indiase curry met kip en basmatirijst
Als je van curry houdt, moet je deze variant met groene paprika en tomaat zeker proberen!

hoofdgerecht
4 personen
585 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika's in blokjes en de koriander fijn. Snijd de kip in stukjes.
Verhit de olie in een pan en bak de kip 3 min. mee. Voeg daarna de paprika's toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur laag, voeg de currypasta toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaten en het water toe. Laat de curry afgedekt 15 min. sudderen.
Serveer de rijst met de curry en garneer met de koriander.
combinatietip:Lekker met komkommersalade en naanbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g basmatirijst
2 groene paprika's
15 g verse koriander
350 g kipfilet
3 el zonnebloemolie
160 g currypasta Balti
400 g gepelde tomaten in blik
250 ml kraanwater




