Kipcurry
Kipcurry

Kipcurry

50 min. bereiden
151waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

3 tenen

knoflook

1 kg

kipfilet

500 g

gepelde tomaten in blik

4 el

traditionele olijfolie

3 el

Indiase currypasta

600 g

broccoli

500 g

vastkokende aardappel

250 ml

kippenbouillon in pot

Aan de slag

1

Snijd de ui grof en knoflook fijn. Snijd de kipfilet in stukjes en de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een grote braadpan en fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur in 5 min. glazig. Schep de currypasta erdoor en warm deze heel even mee. Leg de stukken kip in het currymengsel en bak ze in 5 min. lichtbruin. Snijd de broccoli in roosjes van de stronk. Schil de stronk en snijd hem in plakjes. Schil en snijd de aardappelen in blokjes.

2

Voeg de tomatenblokjes aan het kipcurrymengsel toe en bak ze 2 min. mee. Schep de aardappelblokjes en de plakjes broccolistronk erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat de curry op laag vuur in 30 min. gaar worden. Voeg na 20 min. de broccoliroosjes toe en kook ze beetgaar in de curry. Breng de curry op smaak met peper en zout.

tip

combinatietipLekker met rijst, een schep Griekse yoghurt en korianderblaadjes.

bewaartipDit recept is voor 2x4 personen. Je kunt de helft invriezen. Schep de helft van de afgekoelde curry in een grote diepvriesbak. Sluit de bak af en vries de curry in. Bevroren curry kun je twee maanden bewaren. Ontdooi en verwarm de curry in de magnetron of op laag vuur. Deze hoeveelheid curry is bedoeld voor 2 x 4 personen.