Visstoofpotje

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 paprikamix (3 stuks groen en rood en geel)
- 2 el traditionele olijfolie
- 400 g koolvisfilets
- 400 g tomatenblokjes
- 2 el zonnebloempitten
- 15 g verse peterselie (zakje à 30 g)
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de bevroren koolvis toe en bak hem 1 min. mee. Doe de reepjes paprika en de tomatenblokjes erbij. Breng het stoofpotje zachtjes tegen de kook aan en laat het afgedekt op laag vuur 20 min. zacht koken. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
- Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan 2-3 min. Laat ze even afkoelen en roer ze door de rijst. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de rijst over borden en schep het visstoofpotje erbij. Bestrooi het gerecht met de peterselie en serveer direct.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 68 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Visstoofpotje
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Visstoofpotje
- 250 g zilvervliesrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- 1 ui
- 1 paprikamix
- 2 el traditionele olijfolie
Snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui goudbruin.
- 400 g koolvisfilets
- 400 g tomatenblokjes
Voeg de bevroren koolvis toe en bak hem 1 min. mee. Doe de reepjes paprika en de tomatenblokjes erbij.
Breng het stoofpotje zachtjes tegen de kook aan en laat het afgedekt op laag vuur 20 min. zacht koken. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
- 2 el zonnebloempitten
- 15 g verse peterselie
Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan 2-3 min. Laat ze even afkoelen en roer ze door de rijst. Snijd de peterselie fijn.
Verdeel de rijst over borden en schep het visstoofpotje erbij. Bestrooi het gerecht met de peterselie en serveer direct.