Pastaovenschoteltje met paprikasaus en broccoli
De paprikasaus heeft een lekker uitgesproken smaak die het gerecht power geeft.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g macaroni grande
- 2 tenen knoflook
- 4 el traditionele olijfolie
- 400 g koelverse broccoliroosjes
- ½ el gedroogde Italiaanse kruiden
- 465 g geroosterde rode paprika's in pot
- 1 el paprikapoeder
- 200 g koelverse hüttenkäse kaas
Keukenspullen
- 4 een persoons ovenschaaltjes
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de knoflook en de broccoli 2 min. Voeg wat eetlepels water en de Italiaanse kruiden toe en roerbak nog 3-4 min.
- Laat de paprika's uitlekken. Pureer de paprika's met de paprikapoeder tot een gladde saus. Verdun de saus met een beetje kookvocht van de pasta. Giet de pasta af en roer de paprikasaus erdoor. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Vet de ovenschaaltjes in.
- Doe de pasta in de ovenschaaltjes, verdeel de broccoli erover en schep hierop de hüttenkäse. Bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Schuif de schaaltjes in de oven en laat de pasta in 15-20 min. goed heet worden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 58 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 720 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Pastaovenschoteltje met paprikasaus en broccoli
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pastaovenschoteltje met paprikasaus en broccoli
- 300 g macaroni grande
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak.
- 2 tenen knoflook
- 4 el traditionele olijfolie
- 400 g koelverse broccoliroosjes
- ½ el gedroogde Italiaanse kruiden
- 465 g geroosterde rode paprika's in pot
- 1 el paprikapoeder
Laat de paprika's uitlekken. Pureer de paprika's met de paprikapoeder tot een gladde saus. Verdun de saus met een beetje kookvocht van de pasta.
- 2 el traditionele olijfolie
Giet de pasta af en roer de paprikasaus erdoor. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Vet de ovenschaaltjes in met olie.
- 200 g koelverse hüttenkäse kaas
Doe de pasta in de ovenschaaltjes, verdeel de broccoli erover en schep hierop de hüttenkäse. Bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak.
Schuif de schaaltjes in de oven en laat de pasta in 15-20 min. goed heet worden.