Roer­ge­bak­ken spits­kool met spek­jes

Spitskool wokken, wij zijn er dol op! Deze groente leent zich perfect voor Aziatische gerechten.

(279) waardeer
hoofdgerecht Spitskool wokken, wij zijn er dol op! Deze groente leent zich perfect voor Aziatische gerechten. 4 personen
3 279

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes. Verhit een wok zonder olie of boter en bak de spekblokjes met de ui en knoflook 2 min. Voeg de spitskool toe en bak 5 min. mee.
  2. Voeg de kerriepoeder, groentesausmix en het water toe, roer goed en laat 2 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper. Verdeel de rijst en het spitskoolmengsel over de borden.
video

Kool snij­den

instructievideo - 01:26 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 65 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020 , Receptkaart 2008 week 08-09

Roergebakken spitskool met spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­ge­bak­ken spits­kool met spek­jes

1
1
  • 250 g witte snelkookrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 middelgrote uien
  • 1 teen knoflook

Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes.

3
3
  • 250 g magere spekblokjes
  • 800 g gesneden spitskool

Verhit een wok zonder olie of boter en bak de spekblokjes met de ui en knoflook 2 min. Voeg de spitskool toe en bak 5 min. mee.

4
4
  • 2 el kerriepoeder
  • 29 g Knorr groentesaus
  • 300 ml kraanwater

Voeg de kerriepoeder, groentesausmix en het water toe, roer goed en laat 2 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.

5
5

Verdeel de rijst en het spitskoolmengsel over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.