Groene lasagne met garnalen en pestosaus
In deze anders-dan-anders lasagne gebruik je een keer geen gehakt, maar spinazie en garnalen.
580 kcal
15 min. bereiden, 15 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
450 g
250 g
150 g
100 ml
225 g
100 g
1
75 g
Dit heb je nodig
ovenschaal
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2009 week 02-03 - 2009 week 02-03
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verwarm de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Druk in een vergiet het vocht eruit. Breng intussen in een ruime pan water aan de kook en kook de lasagnebladen 4 min. tot ze zacht zijn.
Lek de bladeren los van elkaar uit in een vergiet. Meng de pestosaus (houd 2 eetlepels apart) met de spinazie en de kaakroom. Leg een laag lasagnebladen in de ovenschaal. Bedek met 1/4 deel spinazie-pestosaus en hierover 1/3 van de garnalen.
Bedek met de volgende laag lasagnebladen. Bedek weer met 1/4 deel spinazie-pestosaus en 1/3 garnalen. Herhaal dit nog een keer. Eindig met een laag saus. Bestrooi de lasagne met gemalen kaas en zet ca. 10-15 min. in de oven.
Snijd intussen de komkommer in blokjes. Doe dit samen met een sla in een schaal. Meng de overige pestosaus erdoor.
Groene lasagne met garnalen en pestosaus
In deze anders-dan-anders lasagne gebruik je een keer geen gehakt, maar spinazie en garnalen.

hoofdgerecht
4 personen
580 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verwarm de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Druk in een vergiet het vocht eruit. Breng intussen in een ruime pan water aan de kook en kook de lasagnebladen 4 min. tot ze zacht zijn.
Lek de bladeren los van elkaar uit in een vergiet. Meng de pestosaus (houd 2 eetlepels apart) met de spinazie en de kaakroom. Leg een laag lasagnebladen in de ovenschaal. Bedek met 1/4 deel spinazie-pestosaus en hierover 1/3 van de garnalen.
Bedek met de volgende laag lasagnebladen. Bedek weer met 1/4 deel spinazie-pestosaus en 1/3 garnalen. Herhaal dit nog een keer. Eindig met een laag saus. Bestrooi de lasagne met gemalen kaas en zet ca. 10-15 min. in de oven.
Snijd intussen de komkommer in blokjes. Doe dit samen met een sla in een schaal. Meng de overige pestosaus erdoor.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
450 g diepvries gehakte spinazie
250 g groene lasagnevellen
150 g pesto mild pastasaus
100 ml kookroom light
225 g diepvries cocktailgarnalen
100 g geraspte kaas
1 komkommer
75 g gemengde sla
Dit heb je nodig
ovenschaal




