Gegrilde gamba's met gele rijst

535 kcal

20 min. bereiden, 6 min. wachten

3.3/5

(80)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 pakje gele rijst

    gele rijst

  • 500 gram sperziebonen

    sperziebonen

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 2 theelepel sambal badjak

    sambal badjak

  • 3 eetlepel olie

    olie

  • 6 tomaten

    tomaten

  • 500 gram gamba's

    gamba's

  • 1 bakje verse koriander

    verse koriander

2009 nr. 06 - Naar buiten

Aan de slag

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak. Kook de sperziebonen in ruim water met zout in 10 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 220 °C. Roer in een kom de knoflook en sambal door de olie. Bestrijk het snijvlak van de tomaten met een beetje van de pittige olie, schep de garnalen door de rest van de olie en verdeel ze over de bakplaat. Leg de tomaten tussen de garnalen. Schuif de bakplaat in de hete oven, verhit de garnalen en tomaten 4-6 minuten tot de garnalen goed heet zijn en de tomaten gaar zijn. Schep de rijst op vier borden en verdeel de tomaten en de garnalen erover. Serveer met de sperziebonen. Bestrooi met koriander naar smaak.

Wat vond je van dit recept?

Gegrilde gamba's met gele rijst

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig