bewaar
Portobello met pappardelle
Portobello met pappardelle
bewaar

Portobello met pappardelle

Kruidige pasta met een heerlijk gevulde portobello. Mogen we al aan tafel?

1 uur bereiden
363waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

portobello's

1

aubergine

8

semi-zongedroogde tomaten

3 tenen

knoflook

125 g

mozzarella

12 takjes

verse basilicum

3 takjes

verse platte peterselie

2

sjalotten

6 el

olijfolie extra vierge

4 el

pijnboompitten

250 g

verse pappardelle

50 ml

witte wijn

Dit heb je nodig

  • braadslede

Kruidige pasta met een heerlijk gevulde portobello. Mogen we al aan tafel?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de portobellosteeltjes in stukjes, de aubergine in blokjes van 1 cm en de tomaten in reepjes. Snijd vervolgens de knoflook fijn en de mozzarella in blokjes. Snijd de basilicum in dunne reepjes en snijd de peterselie en de sjalotten fijn.

2

Verhit de olie en bak de aubergine 5 min. Voeg de knoflook en de stukjes steel toe en laat alles op laag vuur met de deksel op de pan 4 min. garen. Haal de pan van het vuur en meng met de tomaten, mozzarella en 1/3 van het basilicum. Breng op smaak met peper en eventueel zout en vul de portobello's. Bestrijk de randen met de olie. Zet in een braadslee, strooi de pijnboompitten over de portobello en bak in 30 min. gaar.

3

Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de sjalotten op middelhoog vuur 4 min. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en voeg toe aan de sjalotten. Voeg de wijn, peterselie en 1/3 van het basilicum toe. Warm 1 min. door. Verdeel de pasta over de borden, leg de portobello's erop en bestrooi met de rest van het basilicum.