bewaar
Victoriabaars met prei en paddenstoelenrijst
Victoriabaars met prei en paddenstoelenrijst
bewaar

Victoriabaars met prei en paddenstoelenrijst

15 min. bereiden
20 min. wachten
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

preien

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

400 g

verse roodbaarsfilets

300 g

wilde en witte rijst

200 g

paddenstoelen voor risotto

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de prei, spoel schoon en snijd in halve ringen. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Wrijf de vis in met peper en zout en leg elk op een stuk bakpapier.

2

Verhit de helft van de boter en bak de prei tot ze zacht en geslonken is. Meng de helft van de knoflook en wat peper naar smaak erdoor en verdeel de prei over de vis. Vouw de pakketjes dicht en leg op de bakplaat. Gaar de vis in 20 min. In het midden van de oven.

3

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier, snijd grote exemplaren wat kleiner. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Verhit de rest van de boter en bak de ui, paddenstoelen en de rest van de kruiden 5 min. Bak de rest van de knoflook de laatste min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

4

Giet de rijst af en schep het paddenstoelenmengsel erdoor. Haal de vis uit het bakpapier en serveer met de paddenstoelenrijst.

Victoriabaars met prei en paddenstoelenrijst

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig