Milde rijst
270 kcal
25 min. bereiden, 15 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
1
3 teentjes
2 cm
2 el
3
½
250 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Indonesië - Indonesië
Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Gember schillen en raspen. In pan olie verhitten en ui en knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Gember, kruidnagels, kaneel, mespunt nootmuskaat en rijst erbij doen en korrels in ca. 1 minuut glanzend bakken. Water en mespunt zout toevoegen zodat rijst net onder staat, afgedekt 8 minuten laten koken. Rijst afgieten en afgedekt 15 minuten laten staan. Kruidnagels en kaneelstokje verwijderen. Rijst serveren met gebakken uitjes en schijfjes komkommer.
Milde rijst

bijgerecht
4 personen
270 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Gember schillen en raspen. In pan olie verhitten en ui en knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Gember, kruidnagels, kaneel, mespunt nootmuskaat en rijst erbij doen en korrels in ca. 1 minuut glanzend bakken. Water en mespunt zout toevoegen zodat rijst net onder staat, afgedekt 8 minuten laten koken. Rijst afgieten en afgedekt 15 minuten laten staan. Kruidnagels en kaneelstokje verwijderen. Rijst serveren met gebakken uitjes en schijfjes komkommer.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ui
3 teentjes knoflook
2 cm gemberwortel
2 el olie
3 kruidnagels
½ kaneelstokje
0 nootmuskaat
250 g snelkookrijst
0 zout




