Italiaanse kip
Gemarineerd in kruidenolie is deze kip een zonnetje op je bord!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g aardappelpartjes (diepvries)
- 400 g kipfilet
- 5 el traditionele olijfolie
- 1½ el Italiaanse tuinkruiden
- 1 paprikamix (zak à groen, rood en geel)
- 3 tenen knoflook
- 100 ml kraanwater
Advertentie
Bereiden
- Bereid de aardappelpartjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de olie op smaak met de Italiaanse tuinkruiden, peper en zout. Marineer de kip (in stukjes) 15 min. in de kruidenolie. Schep af en toe om.
- Snijd ondertussen de paprika's in stukken. Verhit de rest van de olie en bak de paprika 3 min. Voeg de knoflook (in plakjes), de rest van de Italiaanse tuinkruiden en het water toe. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 min. stoven. Neem de laatste 5 min. de deksel van de pan zodat het vocht verdampt.
- Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak de kip op niet te hoog vuur in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege. Serveer de kip met de aardappelpartjes en de paprika.

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 480 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 34 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 535 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Italiaanse kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Italiaanse kip
- 600 g aardappelpartjes
Bereid de aardappelpartjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 400 g kipfilet
Snijd de kipfilet in stukjes.
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 el Italiaanse tuinkruiden
Breng de olie op smaak met de Italiaanse tuinkruiden, peper en zout. Marineer de kip 15 min. in de kruidenolie. Schep af en toe om.
- 1 paprikamix
- 2 el traditionele olijfolie
- 3 tenen knoflook
- ½ el Italiaanse tuinkruiden
- 100 ml kraanwater
Laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 min. stoven. Neem de laatste 5 min. de deksel van de pan zodat het vocht verdampt.
Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak de kip op niet te hoog vuur in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege.
Serveer de kip met de aardappelpartjes en de paprika.