Bloemkoolquiche
Hartige taart met pikante blauwaderkaas. Voor echte kaasliefhebbers.

Advertentie
Ingrediënten
- 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
- ½ bloemkool
- 125 g Hollandse blauwaderkaas
- 4 middelgrote eieren
- 250 ml verse slagroom
Keukenspullen
- quichevorm (Ø 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven op 180 °C. Laat het deeg ontdooien en bekleed de vorm.
- Snijd de bloemkool in roosjes en breng een pan water aan de kook. Kook de roosjes in 6 min. gaar. Giet de bloemkool af, laat afkoelen en verdeel over de vorm.
- Verkruimel de kaas over de bloemkool. Klop de eieren los met slagroom, peper en zout en schenk in de quichevorm. Bak ca. 45 min. goudbruin en gaar.
serveertip:
Serveer voor een volwaardige maaltijd met een groene salade.
serveertip:
Snijd de rest van de bloemkool in roosjes en serveer ze met een dip bij de borrel.

Bakvormen bekleden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 570 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 31 g
-
vet 40 g
waarvan verzadigd 20 g - natrium 895 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Bloemkoolquiche
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bloemkoolquiche
Verwarm de oven op 180 °C
- 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
- ½ bloemkool
Snijd de bloem in roosjes en breng een pan water aan de kook. Kook hierin de bloemkoolroosjes 6 min.
Giet de bloemkool af, laat een beetje afkoelen en verdeel over de vorm.
- 125 g Hollandse blauwaderkaas
Verkruimel de kaas over de bloemkool.
- 4 middelgrote eieren
- 250 ml verse slagroom
Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout. Schenk nu in de quichevorm.
Bak de quiche ca. 45 min goudbruin en gaar.
serveertip:
Serveer voor een volwaardige maaltijd met een groene salade.
serveertip:
Snijd de rest van de bloemkool in roosjes en serveer ze met een dip bij de borrel.