Yakitori
Yakitori

Yakitori

Dit Japanse rijstgerecht is een exotische afwisseling op een snelle doordeweekse dag.

20 min. bereiden
133waarderingen

Ingrediënten

300 g

kipfilet

1

komkommer

8 el

Japanse sojasaus

3 el

vloeibare honing

2 el

azijn

4 el

traditionele olijfolie

400 g

verse oosterse wokgroenten

Dit heb je nodig

  • satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water

  • grillpan

Dit Japanse rijstgerecht is een exotische afwisseling op een snelle doordeweekse dag.

Aan de slag

1

Snijd de kip in lange repen. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng de sojasaus en de honing. Marineer de kip 10 min. in de helft van het mengsel.

2

Doe de komkommer in een bakje, bestrooi naar smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met 2 el olie en de azijn.

3

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rijg ondertussen de gemarineerde kip aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de yakitori in ca. 4 min. gaar. Keer regelmatig.

4

Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de groente 5 min. Voeg de rest van het soja-honingmengsel toe en roerbak nog 1 min. Schep de rijst erdoor. Verdeel alles over de borden.