
Yakitori
Dit Japanse rijstgerecht is een exotische afwisseling op een snelle doordeweekse dag.
Ingrediënten
300 g
kipfilet
1
komkommer
8 el
Japanse sojasaus
3 el
vloeibare honing
2 el
azijn
4 el
traditionele olijfolie
400 g
verse oosterse wokgroenten
Dit heb je nodig
satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water
grillpan
Aan de slag
Snijd de kip in lange repen. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng de sojasaus en de honing. Marineer de kip 10 min. in de helft van het mengsel.
Doe de komkommer in een bakje, bestrooi naar smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met 2 el olie en de azijn.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rijg ondertussen de gemarineerde kip aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de yakitori in ca. 4 min. gaar. Keer regelmatig.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de groente 5 min. Voeg de rest van het soja-honingmengsel toe en roerbak nog 1 min. Schep de rijst erdoor. Verdeel alles over de borden.