Rigatoni met pittige tomatensaus en minigehaktballetjes
530 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 eetlepel olijfolie
olijfolie
1 ui
ui
2 tenen knoflook
knoflook
250 gram verse soepballetjes
verse soepballetjes
700 gram vleestomaten
vleestomaten
2 gedroogde rode pepertjes
gedroogde rode pepertjes
300 gram rigatoni
rigatoni
15 gram verse basilicum
verse basilicum
75 gram Pecorino
Pecorino
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
PastaMama - PastaMama
Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze rondom bruin.
Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in stukjes. Roer de stukjes tomaat door de gehaktballetjes en verkruimel de pepertjes erboven. Voeg naar smaak zout toe en stoof de tomaten zachtjes 10 minuten.
Kook intussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht door de tomaten in de pan. Giet de rigatoni af en doe de pasta terug in de pan.
Schep de tomaat met gehaktballetjes door de pasta. Verdeel het gerecht over 4 diepe warme borden en schaaf de kaas erboven. Strooi het basilicum over het gerecht.
Rigatoni met pittige tomatensaus en minigehaktballetjes

hoofdgerecht
4 personen
530 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze rondom bruin.
Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in stukjes. Roer de stukjes tomaat door de gehaktballetjes en verkruimel de pepertjes erboven. Voeg naar smaak zout toe en stoof de tomaten zachtjes 10 minuten.
Kook intussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht door de tomaten in de pan. Giet de rigatoni af en doe de pasta terug in de pan.
Schep de tomaat met gehaktballetjes door de pasta. Verdeel het gerecht over 4 diepe warme borden en schaaf de kaas erboven. Strooi het basilicum over het gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
250 g verse soepballetjes
700 g vleestomaten
2 gedroogde rode pepertjes
300 g rigatoni
15 g verse basilicum
75 g Pecorino




