Ovenkabeljauw met pesto

In de oven wordt de vis perfect gaar.

675 kcal

20 min. bereiden, 15 min. oventijd

3.6/5

(784)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 65 gram pijnboompitten

    pijnboompitten

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 25 gram Parmigiano Reggiano

    Parmigiano Reggiano

  • 30 gram verse basilicumblaadjes

    verse basilicumblaadjes

  • 5 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 500 gram verse kabeljauwfilets

    verse kabeljauwfilets

  • 500 gram cherrytomaten aan de tak

    cherrytomaten aan de tak

  • 90 gram Taggia olijven

    Taggia olijven

  • 300 gram tagliatelle

    tagliatelle

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 20 cm)


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

  2. Doe pijnboompitten in de vijzel, voeg de knoflook toe en maal fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Doe het basilicum en de kaas erbij en maal tot puree. Roer de olie erdoor en breng de pesto op smaak met peper en zout.

  3. Leg de vis in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Verdeel de helft van de pesto erover. Leg de tomaatjes aan de tak op de vis en verdeel de uitgelekte olijven en de rest van de pijnboompitten erover. Bak de vis ca. 15 min. in de oven.

  4. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de rest van de pesto door de pasta en serveer bij de vis.

  • combinatietipLekker met een groene salade.
  • variatietipZongerijpte olijven smaken ook heerlijk in een Griekse salade.
  • Pesto maken

    Instructievideo - 04:35 min.

Wat vond je van dit recept?

Ovenkabeljauw met pesto

In de oven wordt de vis perfect gaar.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig