Tofu-bitterballen met mosterdsaus
Tofu-bitterballen met mosterdsaus

Tofu-bitterballen met mosterdsaus

30 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

15 porties

1 pak

frituurolie

375 g

tofu naturel

2

worteltjes

1

ui

1 cm

verse gemberwortel

150 g

bloem

5 el

Japanse sojasaus

3 el

Franse mosterd

3 el

citroensap

2 el

appeldiksap

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Verhit de frituurolie tot 170 :C. Hak de tofu fijn en rasp de worteltjes. Snipper de ui en rasp de gember. Kneed in een kom tofu, wortel, ui, gember, bloem en sojasaus tot samenhangende massa. Kneed de massa tot 15 balletjes en frituur in gedeelten in 4 à 6 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Klop in een kommetje mosterd, citroensap en appeldiksap tot een sausje. Op smaak brengen met zeezout. Serveer de tofu-bitterballen warm of koud met mosterdsaus.