Rocketsalade met Parmaham en aardbeiendressing
Rocketsalade met Parmaham en aardbeiendressing

Rocketsalade met Parmaham en aardbeiendressing

20 min. bereiden
91waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

olijfolie

100 g

Parmaham

1

sinaasappel

200 g

aardbeien

1 el

balsamicoazijn

½ tl

suiker

zout

(versgemalen) peper

2 el

gepelde pistachenoten

1 rijpe

avocado

1 el

citroensap

1 zak

gemengde rocket slamelange

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • staafmixer

Aan de slag

In koekenpan 1 el olie verhitten. Parmaham in reepjes snijden en in ca. 3 minuten krokant bakken. Sinaasappel uitpersen. Aardbeien wassen, voorzichtig droogdeppen met keukenpapier en kroontjes verwijderen. Helft van aardbeien halveren. Rest van aardbeien met sinaasappelsap, rest van olie, azijn en suiker met staafmixer pureren tot gladde dressing. Op smaak brengen met zout en peper. Pistachenoten grof hakken. Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. Helften in schijfjes snijden en besprenkelen met citroensap. Sla over vier borden verdelen. Avocado en aardbeien erover verdelen. Dressing erover schenken en salade bestrooien met pistachenoten en stukjes ham.