Toad in the hole
Toad in the hole

Toad in the hole

30 min. bereiden
30 min. oventijd
295waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

zelfrijzend bakmeel

2

middelgrote eieren

150 ml

halfvolle melk

2 tl

gedroogde tijm

5 el

traditionele olijfolie

300 g

runderchipolataworstje

3

uien

150 ml

kraanwater

500 g

verse sperziebonen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het bakmeel in een kom. Breek de eieren erboven. Schenk de melk er al kloppend met een garde bij tot je een glad beslag hebt. Voeg de tijm en peper en zout naar smaak toe. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 3 min. rondom bruin.

2

Vet de ovenschaal in. Neem de worstjes uit de pan en leg in de ovenschaal. Zet de schaal 5 min. in de oven. Neem de schaal eruit en schenk het beslag erover. Zet weer in de oven en bak in 25 min. gaar.

3

Snijd ondertussen de ui in ringen en bak de uiringen in het achtergebleven vet 15 min. op laag vuur. Roer er het water door en laat nog 2 min. inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook in 8 min. beetgaar in water met zout. Serveer deze Britse winterse ovenschotel met de uienjus en bonen.